Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο
Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο

Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο

Tην 24ωρη απεργία αποφασισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας  την 15 ενάρη ,  στην οποία θα συμμετάσχει ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Bόλου & Nέας Ιωνίας, ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά, σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.

Σε σχετική ανακοίνωση-μεταξύ άλλων- αναφέρεται: “Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ενάρη, που τα καταστήματα είναι ανοικτά, εμείς ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ξανά!

Όλες τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με , με συγκεντρώσεις ς και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Καλούμε εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις , αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών, να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη απορρύθμιση της αγοράς και των εργασιακών μας σχέσεων”.

Το  ΕΚΒ

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στηρίζει τον αγώνα των Εμποροϋπαλλήλων (24ωρη Πανελλαδική Απεργία, στις 15/Ιανουαρίου) ενάντια στο κατ' απαίτηση των Πολυεθνικών και των Δανειστών άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Πάγια θέση του ΕΚΒ είναι ότι η κατοχύρωση της ς-αργίας είναι κατάκτηση αδιαπραγμάτευτη, γεγονός που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- οφείλει να αντιληφθεί και να διαφυλάξει, μη συντασσόμενη με τις αξιώσεις των εκπροσώπων του Κεφαλαίου.

Ο αγώνας μας για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και των επανάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων που ξεπουλήθηκαν στο όνομα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, συνεχίζεται.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση