Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο
Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο

Πανελλαδική απεργία την Κυριακή στο εμπόριο

Tην 24ωρη περγί αποφασισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας  την Κυριακή 15 ενάρη 2017,  στην οποία θα συμμετάσχει ο & ιδιωτικών υπαλλήλων Bόλου & Nέας Ιωνίας, ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά, σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.

Σε σχετική ανακοίνωση-μεταξύ άλλων- αναφέρεται: “Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ενάρη, που τα καταστήματα είναι ανοικτά, εμείς ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ξανά!

Όλες τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με , με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Καλούμε εργαζόμε, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών, να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη απορρύθμιση της αγοράς και των εργασιακών μας σχέσεων”.

Το  ΕΚΒ

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στηρίζει τον αγώνα των Εμποροϋπαλλήλων (24ωρη Πανελλαδική Απεργία, στις 15/Ιανουαρίου) ενάντια στο κατ' απαίτηση των Πολυεθνικών και των Δανειστών άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Πάγια θέση του ΕΚΒ είναι ότι η κατοχύρωση της Κυριακής-ς είναι κατάκτηση αδιαπραγμάτευτη, γεγονός που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ οφείλει να αντιληφθεί και να διαφυλάξει, μη συντασσόμενη με τις αξιώσεις των εκπροσώπων του Κεφαλαίου.

Ο αγώνας μας για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και των επανάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων που ξεπουλήθηκαν στο όνομα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, συνεχίζεται.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση