Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Νομού Μαγνησίας και ο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτωβρίου και καλούν στην που θα γίνει στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10:00 π.μ.

 

Οι απεργοί απαιτούν:

– Να παρθούν εδώ και τώρα όλων των εργαζομένων. Γιατί η δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδίσαμε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, των σχολείων, των δημόσιων υπηρεσιών. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, καταπάτησε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, “άνοιξε” τον τουρισμό με 100% πληρότητα στις αερομεταφορές και ταυτόχρονα άνοιξε τις πύλες εισόδου στον -19. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι συνωστίζονται στους χώρους εργασίας, μετακινούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σαν “παστωμένες σαρδέλες” και η , χωρίς ντροπή, κουνά το δάχτυλο, μιλάει για ατομική ευθύνη. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης. Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζει την υγεία του λαού.

– Εδώ και τώρα να ενισχυθεί το δημόσιου σύστημα υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας.

– Εδώ και τώρα, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών. Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας και λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά. Χωρίς να φτάνει αυτό, η προχώρησε το καλοκαίρι με νόμο στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25!!

– Να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή, εδώ και τώρα 40.000 μόνιμες και τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών. Δε μπορεί με την πρώτη πλημμύρα να πνιγόμαστε, με την πρώτη φωτιά να μετράμε νεκρούς και τις επόμενες ακριβώς ημέρες, η κυβέρνηση να απολύει 5.000 δασεργάτες.

Δεν μπορεί να μετράμε καθημερινά πάνω από 300 κρούσματα -19 και η κυβέρνηση να διαθέτει για τον υγειονομικό έλεγχο, για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής μόνο 140 ελεγκτές, χωρίς να τους διαθέτει τα απαραίτητα μέσα.

Στο νέο σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη , οι κοινωνικές δαπάνες, είναι δραματικά μειωμένες. Και μόνο αυτό τα λέει όλα.

– Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

“Απεργούμε γιατί η κυβέρνηση υλοποιώντας τους νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση και με το “σχέδιο Πισσαρίδη” για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, προχωρά σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το “κόστος” της κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μια τεράστια δεξαμενή φθηνού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Απεργούμε γιατί καταδικάζουμε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, τον περιορισμό και την καταστολή των υπαίθριων συγκεντρώσεων, το νέο νόμο που εξήγγειλε για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το . Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Απεργούμε, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μας.
Ό,τι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας. Με τους αγώνες μας γράψαμε λαμπρές σελίδες στην καταδίκη του φασισμού, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δικαστική απόφαση και στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, στην καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας.
Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά” αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση