Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ »   Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
  Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

  Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Ο Σύλλογος εργζομένων στους Δήμους του Νομού Μγνησίας θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει το και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),να εκχωρήσει τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, να βάλει απαγορευτικό στο δικαίωμα της ς και να μετατρέψει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αμα. Κι αυτά είναι λίγα εξ' όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί.

Η ΕΛΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στην απεργιακή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Πέμπτη 6/5, 10.30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση