Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ »   Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
  Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

  Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων στους Δήμους του Νομού ς θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον εορτασμό της Εργατικής ς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021.

Ο εορτασμός της Εργατικής ς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει το 8ωρο και το 5νθήμερο ς, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη , να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),να εκχωρήσει τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, να βάλει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και να μετατρέψει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αμα. Κι αυτά είναι λίγα εξ' όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί.

Η Μαγνησίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς η Μαγνησίας συμμετέχει στην ακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της , Πέμπτη 6/5, ώρα 10.30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση