Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ /   Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
  Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

  Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο , να καταργήσει το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),να εκχωρήσει τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, να βάλει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και να μετατρέψει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα. Κι αυτά είναι λίγα εξ’ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στην Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την Εργατική

Για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της , Πέμπτη 6/5, ώρα 10.30 στην Αγ. Νικολάου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

  • Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά του κορωναϊού στην εγκυμοσύνη - https://t.co/zWqALBHZ29 -

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Καρολάιν - https://t.co/hkWo7pSQBk -

"Αλιεύοντας" την είδηση