Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παμβολιώτικη στάση εργασίας σήμερα για τη “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.”
Παμβολιώτικη στάση εργασίας σήμερα για τη “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.”

Παμβολιώτικη στάση εργασίας σήμερα για τη “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.”

Παμβολιώτικη στάση εργασίας από τις 10 π.μ-12 μ. και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε.” πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι, ΕΚΒ και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

Το ΕΚΒ εξέδωσε σχετικό στο οποίο αναφέρεται: “H Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου απευθύνεται στην Κοινωνία του Βόλου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων της, επισημαίνοντας ότι η τακτική των απολύσεων που ακολουθεί η Εταιρία «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και αποδεκτή.

Και τούτο γιατί η Εταιρία, χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένο οργανόγραμμα της πραγματικής παραγωγικής εικόνας του εργοστασίου και χωρίς να γνωστοποιεί τις δικές της πραγματικές προθέσεις, όπως επανειλημμένως της έχει ζητηθεί από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, επιλέγει την ανασταλτική και καταστροφική τακτική της «συρρίκνωσης» του «παραγωγικού κόστους» πετώντας στον δρόμο εργαζόμενους!

Ήδη, την τακτική αυτή πλήρωσαν, με την απώλεια της δουλειάς τους ένδεκα συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και ο μοναδικός ηλεκτρολόγος στο εργοστάσιο, με την Εταιρία όχι μόνο να μην ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις για αλλαγή στάσης, αλλά και να πυροδοτεί περισσότερο την κατάσταση.

Σε μιά περίοδο που οι εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία δέχονται απανωτά μνημονιακά πλήγματα, με την πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία να βρίσκονται πρώτες στη λίστα των φθινουσών περιοχών, της αποβιομηχάνισης και της ύφεσης, τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να ενθαρρύνονται και να «νομιμοποιούνται» με την Κυβερνητική σιωπή και την μνημονιακή νομοθετική «επικάλυψη».

Πρόκειται για άλλο ένα «επεισόδιο» από τα πολλά σε βάρος των εργαζόμενων και για άλλη μιά προσχεδιασμένη επίθεση, με τη σύμπραξη όλων των Κυβερνητικών μνημονιακών Εταίρων (Βιομήχανων – Δανειστών).

ΚΑΤΑΓΛΟΥΜΕ την ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης και τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» στα επικίνδυνα αυτά αντεργατικά και αντικοινωνικά παιχνίδια.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙOYΜΕ ότι η τοπική Κοινωνία, μετά και από τις νέες αυτές απολύσεις, είναι κυριολεκτικά «καζάνι που βράζει».

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την άμεση παρέμβαση των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων της Μαγνησίας για να σταματήσει, επιτέλους, το υφεσιακό τέλμα του τόπου μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Εταιρία να ανακαλέσει άμεσα όλες τις απολύσεις που έχουν, εξ αιτίας της, οδηγήσει στην δραματική της παραγωγικής διαδικασίας στον ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ προς όλους τους εργαζόμενους και την τοπική Κοινωνία έκκληση να πάρουν την κατάσταση της επιβίωσής τους στα χέρια τους, μη επιτρέποντας να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά του αφανισμού τους.

Ο Βόλος, η Μαγνησία δεν αντέχουν άλλη ανεργία, άλλα κλειστά εργοστάσια, άλλη φτώχεια και ύφεση”.

Συγκέντρωση στο εργοστάσιο

Εν τω μεταξύ, μαχητική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο “Λεβεντέρης” πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αντιδρώντας στις νέες απολύσεις καθώς και στα σχέδια της εταιρείας να κλείσει την βιομηχανία στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το σωματείο τους από κοινού με το .

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην δίωρη παμβολιώτικη στάση εργασίας , από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι που αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι του ΕΚΒ, αλλά και διοικήσεων σωματείων της περιοχής όπως της Χαλυβουργίας, της ΑΓΕΤ, του συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων, των Ηλεκτρολόγων, Θερμαστών, ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, οι επιτροπές αγώνα Επισιτισμού, Εμπορίου, Μαρινόπουλου, το συνδικάτο , ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εργαζόμενων από την ΜΕΤΚΑ, τον Γαλανό και άλλες μεταλλοβιοτεχνίες

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου Απ. Τάκος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία έχουν συνδέσει τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της εργασίας με την αξιοπρέπεια και για τον λόγο αυτό είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο εργοστάσιο και πίσω δεν κάνουν μέχρι να νικήσουν. Ο εκπρόσωπος του ΕΚΒ Βαγγ. Χατζάρας τόνισε ότι η εταιρεία θα πρέπει τώρα να πάρει πίσω τις απολύσεις, «εμείς τους στηρίζουμε και όλοι οι φορείς της περιοχής να πάρουν πλέον τις ευθύνες τους».

Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, που σημείωσε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι θησαύρισαν και τώρα κάνοντας χρήση όλου του αντεργατικού πλαισίου που υπάρχει θέλουν ακόμη φθηνότερη εργασία για να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Ανέφερε ότι συνολικά ο κλάδος του Μετάλλου όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει συρρικνωθεί σχεδόν στο μισό, ότι οι εργάτες έχουν γονατίσει κάνοντας θυσίες για τους εργοδότες και πλέον δεν έχουν περιθώριο να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες τους.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κ. Στεργίου είπε ότι η κινητοποίηση αυτή δείχνει ότι ένα πολύ σημαντικό κομ της εργατικής τάξης αγωνίζεται και όσο αυξάνει τόσο θα μεγαλώνει ο των βιομηχάνων. Δεν είμαστε απλά αλληλέγγυοι, αλλά και σταθερά απέναντι στην αντίληψη ότι εργαζόμενοι και εργοδότες, είμαστε συνέταιροι.

Διότι από την μια είναι η εργατική τάξη και απέναντι οι βιομήχανοι που θέλουν να προστατεύσουν τα κέρδη τους και η εμπειρία μέχρι σήμερα έδειξε ότι όσοι εργαζόμενοι έκαναν πίσω, αυτό που τους βρήκε είναι η χειροτέρευση της θέσης τους, αφού οι εργοδότες επέβαλαν αυτό που ήθελαν να πάρουν. Επισήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο με την δεύτερη αξιολόγηση έρχεται νέα μεγάλη επίθεση κατά των εργαζομένων. Θα χρειασθούν το επόμενο διάστημα πιο μαζικοί και μαχητικοί αγώνες, ώστε για να αντιμετωπισθεί το καινούργιο κύμα επίθεσης βιομηχάνων- συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα χρειασθεί επισήμανε σύγκρουση με το κεφάλαιο, το εργατικό κίνημα να αντισταθεί αποτελεσματικά και να αποτρέψει ότι θέλουν να επιβάλλουν εις βάρος της εργατικής τάξης.

Η

Σε μια περίοδο που εντείνεται η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του καταστροφικού για το λαό και τον τόπο 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η εργατική τάξη του Βόλου και της Μαγνησίας, δέχεται άλλο ένα βαρύ πλήγμα με τις απολύσεις στην εταιρεία Λεβεντέρης.

Ηδη η εταιρεία έχει προχωρήσει από τον Φλεβάρη και μετά σε 13 απομακρύνσεις εργαζομένων (4 οικειοθελείς αποχωρήσεις υπό τον φόβο της απόλυσης και 9 απολύσεις) με τις τελευταίες 6 απολύσεις να γίνονται στις 20 Ιούλη.

Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται από τον Μάη και ο μοναδικός ηλεκτρολόγος της εταιρείας, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει με αποκλειστική ευθύνη της κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τότε και προς τα δω.

Η Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα την τακτική των απολύσεων και της παραγωγικής αποδιάρθρωσης που εφαρμόζει η Διοίκηση της εταιρείας στο όνομα της συρρίκνωσης του κόστους παραγωγής, χωρίς μάλιστα να δημοσιοποιεί τις προθέσεις της σχετικά με την τύχη του εργοστασίου στον Βόλο.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας εκφράζει την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στους εναπομείναντες εργαζόμενους και στον αγώνα που διεξάγουν με το Σωματείο τους για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους

Σε μιά περίοδο που οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δέχονται απανωτά μνημονιακά πλήγματα, με την πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία να βρίσκονται πρώτες στη λίστα των φθινουσών περιοχών, της αποβιομηχάνισης, της ύφεσης και της ανεργίας, τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να ενθαρρύνονται και να «νομιμοποιούνται» με την Κυβερνητική σιωπή και την μνημονιακή νομοθετική «επικάλυψη».
Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο από τα πολλά σε βάρος των εργαζόμενων και για άλλη μιά προσχεδιασμένη επίθεση, με τη σύμπραξη όλων των κυβερνητικών και “αντιπολιτευόμενων” μνημονιακών Εταίρων (Βιομήχανων – Δανειστών).

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί την Εταιρία να ανακαλέσει άμεσα όλες τις απολύσεις που έχουν, εξ αιτίας της, οδηγήσει στην δραματική της παραγωγικής διαδικασίας στον ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ.
Απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τον λαό του Βόλου να πάρουν την κατάσταση της επιβίωσής τους στα χέρια τους!!
Να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά του αφανισμού τους!!
Ο Βόλος, η Μαγνησία δεν αντέχουν άλλη ανεργία, άλλα κλειστά εργοστάσια, άλλη φτώχεια, εξαθλίωση και ύφεση.

SYG_LEVENTERHS

"Αλιεύοντας" την είδηση