Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Παμβολιώτικη στάση εργασίας αύριο για τους εργαζόμενους στο “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ”
Παμβολιώτικη στάση εργασίας αύριο για τους εργαζόμενους στο “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ”

Παμβολιώτικη στάση εργασίας αύριο για τους εργαζόμενους στο “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ”

Πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή παμβολιώτικη στάση εργασίας από τις 10 π.μ-12 μ. και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το εργοστάσιο στις 11π.μ., απηύθυναν σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΕΒΕΤΕΡΗΣ Α.Ε. και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο .

Η στάση εργασίας έχει προκηρυχθεί από το Ε.Κ.Β. και καλούνται να συμμετέχουν όλα τα σωματεία της δύναμής του. Σημειώνεται ότι για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του εργοστασίου δεν σκοπεύει να επαναλειτουργήσει τη μονάδα του , καθώς ήδη εδώ και χρόνια έχει στραφεί στις εισαγωγές και εμπορία έτοιμο προϊόντος αντί για πρώτη ύλη και πλέον ισχυρίζεται ότι το κόστος είναι απαγορευτικό και γι αυτό προβαίνει σε .

Την ανάγκη να αντισταθούν οι εργαζόμενοι στις προθέσεις της κάθε εργοδοσίας που απλά επιθυμεί να αυξάνει τα κέρδη της αλλά και στις κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και ς του ΚΚΕ στη Μαγνησία, Κώστας Στεργίου.

Επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας που δεν πέτυχε να πιέσει την εταιρεία να λειτουργήσει το εργοστάσιο και να ανακαλέσει τις . «Δεν θέλουμε αυτή την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται γιατί αυτή τσακίζει τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Λούπας Βενιζέλος τόνισε ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο και οι εργαζόμενοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι από το Μάιο του 2012 δεχθήκαμε την εκ περιτροπής εργασίας, τελικά φθάσαμε στο Μάιο του με απολύσεις και οικειοθελείς αποχωρήσεις και με το εργοστάσιο να σταματά την όποια παραγωγική διαδικασία».

α σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από την επιχείρηση τέσσερα άτομα και έχουν απολυθεί εννέα, με αποτέλεσμα σήμερα το προσωπικό του εργοστασίου να φτάνει τους 18 εργαζόμενους, συμπεριλαμομένων του διευθυντή και υποδιευθυντή.

Όπως αναφέρθηκε τέλος, η διοίκηση του εργοστασίου θα χρειαστεί 350.000 – 400.000 ευρώ για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, ενώ με 100.000 ευρώ θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις απαρχαιωμένες πια ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ώστε να είναι σε θέση η μονάδα να συνεχίσει να παράγει, γεγονός που δείχνει τη διάθεση της διοίκησης για οριστική των εργασιών της.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση