Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΠΟΕ-ΟΤΑ:Προσχηματική και τρομοκρατική η δίωξη κατά της Εύης Καρυδάκη
ΠΟΕ-ΟΤΑ:Προσχηματική και τρομοκρατική η δίωξη κατά της Εύης Καρυδάκη

ΠΟΕ-ΟΤΑ:Προσχηματική και τρομοκρατική η δίωξη κατά της Εύης Καρυδάκη

“Ασπίδα προστασίας” πρόταξε η  ΑΔΕΔΥ και η  ΠΟΕ στη γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στους Μαγνησίας και μέλος της ,  με αφορμή τη δίωξη της δημοτικής αρχής εναντίον της  επειδή έσκισε το έντυπο της αξιολόγησης.

 

Σήμερα το πρωί στελέχη των δύο Ομοσπονδιών χαρακτήρισαν τη δίωξη “προσχηματική και με σκοπό να τρομοκρατήσει τη συνδικαλίστρια” και κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή για “ανάρμοστη συμπεριφορά”, καθώς δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί τους γι’ αυτό το σοβαρό θέμα. Σήμερα η Εύη Καρυδάκη κατέθεσε, όπως προβλέπει ο κώδικας την “απολογία” της για το περιστατικό, που η ίδια χαρακτήρισε πολιτική θέση.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε έξω από το δημαρχείο, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ είπε ότι η δίωξη  είναι άδικη και κάλεσε τη δημοτική αρχή “να αλλάξει ρότα και να ταχθεί με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να σταθεί δίπλα τους. Αυταπάτες δεν έχουμε. Αλλά θα μας έχει κάθε μέρα μπροστά της στο βαθμό που κρατά αυτή τη στάση”, επισήμανε, ενώ  κάλεσε το σύλλογο εργαζομένων να πάρει θέση και να καταδικάσει τη δίωξη, όπως έχουν κάνει οι ομοσπονδίες και τα .

Επίσης  τόνισε ότι στελέχη του ΠΑΜΕ διώκονται γιατί αντιδρούν στις επιλογές του κρατικού μηχανισμού αλλά και κάποιων δημοτικών αρχών. “Η κ. Καρυδάκη έχει την πλήρη στήριξη των συνδικάτων γιατί διώκεται άδικα και προσχηματικά. Αυτό αφορά όλα τα και τους εργαζόμενους και αυτό πρέπει να σταματήσει. Προσχηματική και με τρομοκρατικό χαρακτήρα είναι η δίωξη κατά της κας Καρυδάκη, η οποία πήρε το κενό έντυπο της αξιολόγησης, το υπέγραψε και είπε πάρτε το και δεν αξιολογούμαι. Αυτή ήταν η κατεύθυνση των των ομοσπονδιών εδώ και χρόνια. Βάζαμε το όνομα απλά και το δίναμε στην υπηρεσία. Μετά ελήφθη για αποχή από την αξιολόγηση. Και η κ. Καρυδάκη στην ουσία αντέδρασε ζητώντας το και σκίζοντάς το. Εμείς αυτά τα καίγαμε μπροστά στην αρμόδια υπουργό. Η δημοτική αρχή πρέπει να σταματήσει αυτή την υπόθεση”. Επιπλέον χαρακτήρισε επιλεκτική την “ευαισθησία της δημοτικής αρχής” η οποία δεν έκανε ΕΔΕ για τον τραυματισμό της κας. Καρυδάκη στις 29 Ιουνίου, ημέρα απεργίας, που απεργοσπάστης θέλησε να μπει στο χώρο με το μηχανάκι του με να την τραυματίσει στο πόδι.

Χαρακτήρισε το κατηγορητήριο σοβαρό, καθώς κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας. “Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Το σωματείο εργαζομένων στο δήμο πρέπει να ξαναδεί τη θέση του. Δεν μπορεί να διώκεται συνδικαλίστρια, γραμματέας του σωματείου και να μην έχει πάρει θέσει να σταματήσει η δίωξη. Σήμερα το συζητά το Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και η πλειοψηφία θα εκδώσει ανακοίνωση στήριξης .Δεν μπορεί να παίρνει ΑΔΕΔΥ και το σωματείο να μην παίρνει θέση” τόνισε.

Ο κ. Αρβανιτίδης χαρακτήρισε “μικρό το κακό” που η συνέντευξη τύπου δόθηκε έξω από το δημαρχείο, μετά το έγγραφο της δημοτικής αρχής προς την κα. Καρυδάκη ότι θα έχει πειθαρχικές διώξεις επειδή χρησιμοποίησε χωρίς το χώρο του δημοτικού συμβουλίου για να δοθεί συνέντευξη τύπου, που κατά τη δημοτική αρχή αφορούσε προσωπικό της πρόβλημα.

Η συνδικαλίστρια της ΔΑΣ είπε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε χρειαστεί να ζητηθεί για να δοθεί συνέντευξη Τύπου παράταξης του συλλόγου των εργαζομένων και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται και στο Βόλο στις 9 Νοεμβρίου ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται και τους νόμους που “σφαγιάζουν εργασιακά δικαιώματα κι όχι μόνο”.

Στη συνέντευξη τύπου, παρόντες  ήταν και ο Ζήσης Γκαραλιάκος στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕ- και η Ευγενία Παπαδοπούλου, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων από τη .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

"Αλιεύοντας" την είδηση