Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΠΑΜΕ: Να παρθεί πίσω η τροπολογία που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς
ΠΑΜΕ: Να παρθεί πίσω η τροπολογία που απολύει χιλιάδες  εκπαιδευτικούς

ΠΑΜΕ: Να παρθεί πίσω η τροπολογία που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς

 

“Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι απλά να ψηφίσει ένα νέο σύστημα «πρόσληψης» αναπληρωτών. Το σχέδιο είναι να γίνουν χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, να  λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς από τη νέα χρονιά. Η της κυβέρνησης: καταργεί την προϋπηρεσία που εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, αναμορφώνει τους πίνακες αναπληρωτών με βάση το βαθμό πτυχίου, εξαφανίζει την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα και εντείνει, σε τελική ανάλυση, όλα τα αδιέξοδα και τις αδικίες που υπήρχαν και διατήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν” τονίζει η Επιτροπή Εκπ/κών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ.

 

 

Επίσης αναφέρει: “Οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. είναι το πρόσχημα! Να καταργηθεί τώρα ο νόμος 3848 της Διαμαντοπούλου και όλο το αντιεκπαιδευτικό νομικό οπλοστάσιο.

Να δρομολογηθούν ΤΩΡΑ μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που να καλύψουν όλα τα κενά. Αυτή είναι η λύση, αυτό απαιτούμε.

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με το νόμο Βερναρδάκη, που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, έκανε ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α., που αφορούν την «αξιολόγηση» και τις προσλήψεις στο Δημόσιο (και  την Εκπαίδευση) με κριτήρια Αριστείας, «προσόντων», με τα κριτήρια και τη λογική των νόμων  της αγοράς. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση είναι και η για τους .

Ο σχεδιασμός τους είναι να φέρνουν ακόμα χειρότερα!!

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά και των Ο.Λ.Μ.Ε. – Δ.Ο.Ε. Δεν αντιπάλεψαν αυτά τα μέτρα γιατί  συμφωνούν με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής. Γνώριζαν πού το πηγαίνει η κυβέρνηση και παρ' όλα αυτά μπήκαν στη διαδικασία του «διαλόγου», στη λογική των προτάσεων και των νομικών γνωματεύσεων. Καλλιέργησαν στάση αναμονής και αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς πως μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο θα λυθούν τα ζητήματα. Συμμετέχουν εδώ και μήνες στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης για την Παιδεία. Ήταν αυτοί που το Σεπτέμβρη που μας πέρασε έστηναν φιέστες με το Φίλη στα γραφεία των Ομοσπονδιών.  Ειδικά η Ο.Λ.Μ.Ε. υπονόμευσε ανοιχτά τις κινητοποιήσεις, τα  αιτήματα και τον αγώνα των αναπληρωτών, κινούμενη στην ίδια γραμμή πλεύσης με το Υπουργείο, παραδίδοντας πρόταση νόμου και γνωμάτευση για τον τρόπο διορισμού-προσλήψεων, θέτοντας ανάλογα κριτήρια με αυτό, αποδεχομένη τους μηδενικούς διορισμούς. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν  έκαναν τίποτα για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστική η στάση τους στην απεργία στις 7/4 όπου Ο.Λ.Μ.Ε. και Δ.Ο.Ε. δεν έβγαλαν ούτε καν μια !!

Τώρα χρειάζεται πιο αποφασιστικά να πάρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους μέσα από τους Συλλόγους και τις Ε.Λ.Μ.Ε.

Η τροπολογία για τους πάει «πακέτο» με το για το κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα (αφού αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14), με την τροπολογία και τις εγκυκλίους για το κλείσιμο των τμημάτων ένταξης.

Οι περικοπές, οι αντιδραστικές στο Δημόσιο, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι άμεσα δεμένες με τις επιχειρούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Είναι συνέχεια των μέτρων για το φορολογικό, για το , την αξιολόγηση, τις απολύσεις. Μπροστά μας έχουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αναπόσπαστο κομ της πάλης για τη συνολική απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή μας.

Τα μέτρα αυτά μας αφορούν όλους, δεν αφορούν μόνο τους αναπληρωτές, αφορούν τους πάντες! Τους εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, θα είναι αμφίβολο αν τα σχολεία θα μπορέσουν ν' ανοίξουν το Σεπτέμβρη!!

Η κάλυψη τώρα των χιλιάδων κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, είναι προϋπόθεση για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας!!

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Καμιά απόλυση αναπληρωτών. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η τροπολογία του Υπουργείου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.
  • Κατάργηση του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου.
  • Απόσυρση του υ για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων. Να μην κλείσει κανένα τμήμα Ένταξης.”
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση