Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΠΑΜΕ: Μετά τα αποθεματικά κλέβουν και το εφάπαξ
ΠΑΜΕ: Μετά τα αποθεματικά  κλέβουν και το εφάπαξ

ΠΑΜΕ: Μετά τα αποθεματικά κλέβουν και το εφάπαξ

ενιές και γενιές ξενοδοχοϋπαλλήλων έφτιαξαν το Ταμείο μόνο με δικά τους λεφτά.Το σημερινό ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ) από το 1950 που δημιουργήθηκε χρηματοδοτήθηκε από τις και τις κρατήσεις των εργαζομένων ενώ τα αποθεματικά του λεηλατήθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας καταργεί το δικαίωμα των ξενοδοχοϋπάλληλων να λαμβάνουν το εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ και επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να πάρουν . Το εφάπαξ στην 20ετία ήταν κατάκτηση των εργαζομένων που πάλεψαν για να έχουν ένα αποκούμπι, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρακτική των ξενοδόχων να τους απολύουν στα 45 και τα 50 τους χρόνια ως «αντιτουριστικούς».

Η επίκληση της ισοτιμίας από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κατρούγκαλο προκειμένου να μας πετσοκόψει όσα δικαιώματα μας απέμειναν δεν μας εκπλήσσει. Το ίδιο παραμύθι ψέλλιζαν κι όλοι οι προκάτοχοί του όταν υλοποιούσαν τις αντιασφαλιστικές μια προς μια, διαλύοντας τα ταμεία, αρπάζοντας τα αποθεματικά, στέλνοντας στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

•Επιβεβαιώνεται και από τα σημερινά γεγονότα ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. ια λογαριασμό τους παίρνουν μέτρα και ψηφίζουν νόμους που κάνουν όλους εμάς τους ερ ακόμη πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα.

•Επιβεβαιώνεται ότι η δίκαιη και η αλλαγή σελίδας, οι «βέλτιστες πρακτικές», αφορούν τους ξενοδόχους και όχι τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Όλοι εμείς βλέπουμε πως οι μισθοί και τα δικαιώματα μας ακολουθούν πτωτική πορεία, την ακριβώς αντίθετη από αυτή που ακολουθούν τα κέρδη των ξενοδόχων.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει: “Είναι τώρα ανάγκη να δυναμώσουμε την Επιτροπή Αγώνα που υπάρχει στον κλάδο μας. Να γυρίσουμε την πλάτη και να καταδικάσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Σωματείων Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Νομό μας, αλλά και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, που πλειοψηφεί η παράταξη της ΚΕ. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι σ' όλη την Ελλάδα βιώνουμε την απληρωσιά, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση του εφάπαξ και τα υπόλοιπα της κυβέρνησης, τόσο η Ομοσπονδία όσο και τα κλαδικά Σωματεία στο Νομό μας, δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, ρίχνοντας στην ουσία νερό στον μύλο της κυβέρνησης.

Είναι τώρα η ώρα να περάσουμε σε αγώνες που θα διεκδικούν όλα όσα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς!

Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμμετέχουν στο δεκάδων Σωματείων, την Τρίτη 18 Οκτώβρη, 6.30μμ πλ. Πανεπιστημίου, να απαιτήσουμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ!”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση