Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΠΑΜΕ: Μετά τα αποθεματικά κλέβουν και το εφάπαξ
ΠΑΜΕ: Μετά τα αποθεματικά  κλέβουν και το εφάπαξ

ΠΑΜΕ: Μετά τα αποθεματικά κλέβουν και το εφάπαξ

Γενιές κι γενιές ξενοδοχοϋπλλήλων έφτιαξαν το Ταμείο μόνο με δικά τους λεφτά.Το σημερινό ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ) από το 1950 που δημιουργήθηκε χρηματοδοτήθηκε από τις και τις κρατήσεις των εργαζομένων ενώ τα αποθεματικά του λεηλατήθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας καταργεί το δικαίωμα των ξενοδοχοϋπάλληλων να λαμβάνουν το εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ και επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να πάρουν . Το εφάπαξ στην 20ετία ήταν κατάκτηση των εργαζομένων που πάλεψαν για να έχουν ένα αποκούμπι, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρακτική των ξενοδόχων να τους απολύουν στα 45 και τα 50 τους χρόνια ως «αντιτουριστικούς».

Η επίκληση της ισοτιμίας από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κατρούγκαλο προκειμένου να μας πετσοκόψει όσα δικαιώματα μας απέμειναν δεν μας εκπλήσσει. Το ίδιο ψέλλιζαν κι όλοι οι προκάτοχοί του όταν υλοποιούσαν τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις μια προς μια, διαλύοντας τα ταμεία, αρπάζοντας τα αποθεματικά, στέλνοντας στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

•Επιβεβαιώνεται και από τα σημερινά γεγονότα ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Για λογαριασμό τους παίρνουν μέτρα και ψηφίζουν νόμους που κάνουν όλους εμάς τους εργάτες ακόμη πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα.

•Επιβεβαιώνεται ότι η δίκαιη ανάπτυξη και η αλλαγή σελίδας, οι «βέλτιστες πρακτικές», αφορούν τους ξενοδόχους και όχι τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Όλοι εμείς βλέπουμε πως οι μισθοί και τα δικαιώματα μας ακολουθούν πτωτική πορεία, την ακριβώς αντίθετη από αυτή που ακολουθούν τα κέρδη των ξενοδόχων.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει: “Είναι τώρα ανάγκη να δυναμώσουμε την Επιτροπή Αγώνα που υπάρχει στον κλάδο μας. Να γυρίσουμε την πλάτη και να καταδικάσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Σωματείων Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Νομό μας, αλλά και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, που πλειοψηφεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Την ώρα που χιλιάδες σ' όλη την βιώνουμε την απληρωσιά, τις μειώσεις μισθών, την του εφάπαξ και τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, τόσο η Ομοσπονδία όσο και τα κλαδικά Σωματεία στο Νομό μας, δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, ρίχνοντας στην ουσία νερό στον μύλο της κυβέρνησης.

Είναι τώρα η ώρα να περάσουμε σε αγώνες που θα δδικούν όλα όσα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς!

Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο δεκάδων Σωματείων, την Τρίτη 18 Οκτώβρη, 6.30μμ πλ. Πανεπιστημίου, να απαιτήσουμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων ς, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ!”

"Αλιεύοντας" την είδηση