Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΧΙ δημοσιογράφων στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης
ΟΧΙ  δημοσιογράφων στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΟΧΙ δημοσιογράφων στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο θα έχουν αύριο Τρίτη οι διοικήσεις των Ενώσεων Συντακτών που θα τονίσουν για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή της κοινωνικής ασφάλισης.

Ειδικότερα, την πλήρη αντίθεσή τους στην επαπειλούμενη αποδόμηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για ακόμη μία μεταρρύθμιση, εκφράζουν ομόφωνα οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας.

Το καίριο πλήγμα που επιφέρει στα ασφαλιστικά Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οδηγεί το σύνολο των (ακόμη) εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και των οικογενειών τους, στην πλήρη εξαθλίωση, επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία.

Μετά τις διαδοχικές των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, με ομόλογα (τοξικά και άλλα), το του , τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών Τραπεζών, τώρα το μεγάλο μυστικό που δεν κρύβεται, είναι και η δήμευση όσων αποθεματικών έχουν ακόμη απομείνει.

Σε σύσκεψη των εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών, αδελφών Ενώσεων, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του και του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του κλάδου ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή της κοινωνικής ασφάλισης.

Το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το ΙΚΑ, τα δομημένα ομόλογα, τη διαδοχική ασφάλιση και την , συνεισφέρουν και στα δημόσια έσοδα.

Τα δημοσιογραφικά Ταμεία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση