Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Οριστικό λουκέτο στη «Λεβεντέρης»
Οριστικό  λουκέτο  στη «Λεβεντέρης»

Οριστικό λουκέτο στη «Λεβεντέρης»

Απασχόληση στην εμπορία ζητούν

Οριστικό θεωρούν οι εκπρόσωποι της βιομηαχνίας «Λεβεντέρης» το «λουκέτο», ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας ζητά να βρεθεί φόρμουλα για να μην κλείσει η επιχείρηση και οι ζητούν να εκπαιδευτούν για να απασχοληθούν στον τομέα της εμπορίας, που θα δραστηριοποιείται στο εξής η επιχείρηση.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη σημερινή τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, με τη συμμετοχή του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, του διευθυντή και του υποδιευθυντή του εργοστασίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Βασιλείου, το μέλος του Δ.Σ., πρόεδρος του Συνδικάτου μετάλλου και βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, τα μέλη του Στράτος Γαλιόπουλος και Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του εργοστασίου Κων. Παντόπουλος και Στ. Βωβότης, που συνοδευόταν από το νομικό σύμβουλο, ανέφεραν ότι η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας είναι ρητή και κατηγορηματική, διότι η μονάδα παραγωγής του Βόλου δεν είναι βιώσιμη, ενώ θα διατηρήσει μόνο το εμπορικό κομμάτι στον Πειραιά.

Επίσης είπαν ότι θα μεταφερθεί στις αποθήκες της «Λεβεντέρης» ό,τι υπόλοπο παραγωγής υπάρχει στη μονάδα του Βόλου.

Ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για να μην κλείσει η επιχείρηση και αν δε γίνει αυτό, τότε θα κληθούν να δώσουν λύσει τα πολιτικά Δικαστήρια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Βενιζέλος Λούπας, ανέφερς ότι οι 21 συνολικά (πριν την απόλυση των εννέα το τελευταίο διάστημα) θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν στην εμπορία και αποθήκευση, ώστε να υπάρχει συνέχεια στην παρουσία της εταιρίας στην περιοχή.

Εφόσον η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη, οι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους δικαστικά.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Ε.Κ.Β. Δημήτρης Βασιλείου αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις εργαζομένων που απολύονται και επειδή έχουν παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, είπε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση