Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ομογένεια συσπειρώνεται και επιχειρεί
Η ομογένεια συσπειρώνεται και επιχειρεί

Η ομογένεια συσπειρώνεται και επιχειρεί

Έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας στη βρετανική πρωτεύουσα, το ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα και να αναπτυχθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συνδέοντας μεταξύ τους τους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό και ενδυναμώνοντας την ελληνική ομογένεια.

Το βοηθάει τους νέους που φτάνουν στη βρετανική πρωτεύουσα να δικτυωθούν με την ομογένεια και να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα. Οι ιδέες που επιλέγονται να υποστηριχθούν από τον οργανισμό θα πρέπει να δημιουργούν άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα είτε με θέσεις εργασίας είτε με κοινωνική προσφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 20-24 Ιουνίου, επτά φιλόδοξες ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιαστούν σε επενδυτές προκειμένου να αντλήσουν χρηματοδότηση και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2012 όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ με σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων, τα οποία δημιούργησαν αρκετά στερεότυπα για τους Ελληνες στη βρετανική κοινωνία.

Το ιδιόρρυθμο αγγλικό χιούμορ και οι απαξιωτικές αναφορές έφεραν πολλές φορές σε δύσκολη θέση εκατοντάδες Ελληνες που καλούνταν να απολογηθούν για την Ελλάδα, όπως διηγείται στην «Κ» η συνιδρύτρια του Reload Greece, Μελίτη Μπαμπίλη-Θυμαρά. «Μας αποκαλούσαν χαμένη γενιά, μας έλεγαν “πώς μπορείτε και είστε εδώ;”, “μπορείτε να πληρώσετε τα δίδακτρα;” και άλλα απαξιωτικά σχόλια, και θέλαμε μέσα από πράξεις να αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον οργανισμό ώστε να φέρνουμε στην επιφάνεια θετικές ιστορίες από την Ελλάδα».

Το «κίνημα» των reloaders, όπως ονομάζονται τα μέλη του οργανισμού, αριθμεί πάνω από 1.200 άτομα, 30 εθελοντές και πενταμελές συντονιστικό, και αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με οκτώ εκδηλώσεις ετησίως και καθημερινή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, προωθεί συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών και φοιτητών και τη διασύνδεση με τις ελληνικές κοινότητες κάθε βρετανικού πανεπιστημίου ξεχωριστά.

Τον οργανισμό υποστηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, αλλά και μια σειρά από φιλέλληνες Βρετανούς που θέλουν να βοηθήσουν έμπρακτα την Ελλάδα.

Κεντρικό ρόλο στην επιτυχία του οργανισμού έχουν οι 50 μέντορες, ελληνικής καταγωγής στην πλειονότητά τους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά στη Βρετανία και προσφέρουν γνώσεις και επαφές προκειμένου να βοηθήσουν τους επίδοξους επιχειρηματίες. «Βλέπουμε την κινητοποίηση της ελληνικής διασποράς και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Όπου υπάρχουν ιδέες πάντα βρίσκονται λεφτά να γίνουν επιχειρήσεις».

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 40.000 Ελληνες ηλικίας 18-42 ετών ζουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ 6.860 έφυγαν μόνο το 2012, με τις ροές να αυξάνονται κάθε χρόνο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση