Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ολοκληρώνονται oι αιτήσεις για την συμμετοχή στο Έργο της ΚΕΕ
Ολοκληρώνονται oι αιτήσεις για την συμμετοχή στο Έργο της ΚΕΕ

Ολοκληρώνονται oι αιτήσεις για την συμμετοχή στο Έργο της ΚΕΕ

Ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι αιτήσεις για την συμμετοχή στο Έργο της Κ, με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα».

Το έργο αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη συνιστώσα της Πράξης «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό MIS 5034827.

Αναλυτικότερα:
• Ωφελούμενοι του Έργου θα είναι 15.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
• Αντικείμενο του έργου είναι η υποστήριξη των εργαζομένων, η παρακολούθηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 100 ωρών, και η πιστοποίησή τους, μετά από εξετάσεις στις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες, σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024.
• Στους συμμετέχοντες, που θα ολοκληρώσουν τις παραπάνω διαδικασίες, θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης που ανέρχεται στο μικτό ποσό των πέντε ευρώ (5,00 ευρώ/ώρα παρακολούθησης).

Στόχος της δράσης είναι:
Οι εργαζόμενοι-ωφελούμενοι της πράξης
• να αποκτήσουν πρόσθετες –της ς του επαγγέλματός τους- ψηφιακές γνώσεις και δεξιότητες,
• να ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους,
• να βελτιώσουν τους όρους απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα,
• να εξασφαλίσουν προσφορότερους εργασιακούς όρους,
• να προσαρμοστούν ευκολότερα στις αλλαγές του επιχειρηματικού τος, τη δυναμική προσαρμογή και αναβάθμιση των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων
• να εξοικειωθούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, όπου υπάρχουν νέα δεδομένα σε ότι αφορά στην τεχνολογική εξέλιξη και στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων εργασίας και
• να εφοδιαστούν με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αποκτήσουν πρόσβαση στις νέες ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας, που σταδιακά συντελείται.

Οι επιχειρήσεις
• να υποστηριχθούν ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους σε εργαζόμε, που διαθέτουν ψηφιακές γνώσεις και δεξιότητες και προοπτική να τις αναβαθμίζουν, διότι, ανθρώπινο δυναμικό με ανάλογα προσόντα, μπορεί να συμβάλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδιασμού, σε συνθήκες έντασης του ανταγωνισμού και των απαιτήσεων για την προσαρμογή των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με της Κ, στην περιφέρεια ς υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις για την πλήρωση του προγράμματος.

Αναλυτικά στοιχεία για το και αιτήσεις για συμμετοχή στο Έργο, περιέχονται στην ειδική 109.uch.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση