Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΕΒΕΜ: Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων ενόψει κορωναϊού
ΟΕΒΕΜ: Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων ενόψει κορωναϊού

ΟΕΒΕΜ: Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων ενόψει κορωναϊού

Η Ομοσπονδία Επαγγελαμτιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. (ΟΕΒΕΜ), μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), αντιλαμβανόμενη την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι και η κοινωνία συνολικά, στηρίζει και εφιστά την προσοχή στην τήρηση των νόμων, των οδηγιών και των απαγορεύσεων κάθε υπουργικής απόφασης για λόγους δημόσιους υγείας.

Οι , Βιοτέχνες και Έμποροι θα τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής, θα δράσουμε υπεύθυνα και συλλογικά ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. Βρισκόμαστε όμως και σε δυσμενή θέση, καθώς τα μέτρα πρόληψης του δυνητικά θανατηφόρου ιού, έχουν ήδη φέρει συνέπειες. Αναφερόμαστε σε συνέπειες όχι μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει με υπουργική απόφαση αλλά και για τις υπόλοιπες που αιμορραγούν και φυσικά χωρίες εργασία και έσοδα κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει.

Οι των αρμόδιων Υπουργείων είναι αναγκαίες και στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΒΕΜ στηρίζει την ΓΣΕΒΕΕ που έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στους αρμόδιους με σκοπό την προσωρινή ελάφρυνση των επιχειρήσεων από τις τρέχουσες υποχρεώσεις και αιτούμαστε:

Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

[1] Πρόβλεψη για τη μερική αποζημίωση απωλειών από τη δυσανάλογη μείωση του κύκλου εργασιών (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ή το μέσο όρο τριών περιόδων).

[2] Σε περίπτωση κλεισίματος των επιχειρήσεων αναβολή πληρωμής ενοικίων για το διπλάσιο χρόνο απόφασης διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

ΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

[1] Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος τριμήνου (ανανέωση σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης).

[2] Αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του ’ τριμήνου 2020 (καταβολή , εισφορών, άλλων φόρων και τελών) μέχρι νεοτέρας.

ΙΙΙ. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

[1] Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

[2] Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες σε δάνεια. Ειδική ρύθμιση- για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές

[3] Αναστολή διατραπεζικών χρεώσεων για συναλλαγές από ΑΤΜ.

[4] Αναστολή πάσης φύσεως πλειστηριασμών.

IV. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

[1] Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για χρονικό διάστημα του πρώτου εξαμήνου.

[2] Μέριμνα για την άμεση απόδοση παροχών που προβλέπονται από τις υπηρεσίες ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση