Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΟΕΒΕΜ: Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων ενόψει κορωναϊού
ΟΕΒΕΜ: Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων ενόψει κορωναϊού

ΟΕΒΕΜ: Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων ενόψει κορωναϊού

Η Ομοσπονδία Επαγγελαμτιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Μ), μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), αντιλαμβανόμενη την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι επαγγελματίες και η κοινωνία συνολικά, στηρίζει και εφιστά την προσοχή στην τήρηση των νόμων, των οδηγιών και των απαγορεύσεων κάθε υπουργικής απόφασης για λόγους δημόσιους ς.

Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι θα τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής, θα δράσουμε υπεύθυνα και συλλογικά ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. Βρισκόμαστε όμως και σε δυσμενή θέση, καθώς τα μέτρα πρόληψης του δυνητικά θανατηφόρου ιού, έχουν ήδη φέρει συνέπειες. Αναφερόμαστε σε συνέπειες όχι μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει με υπουργική απόφαση αλλά και για τις υιπες που αιμορραγούν και φυσικά χωρίες εργασία και έσοδα κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει.

Οι παρεμβάσεις των αρμόδιων Υπουργείων είναι αναγκαίες και στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΒΕΜ στηρίζει την ΓΣΕΒΕΕ που έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στους αρμόδιους με σκοπό την προσωρινή ελάφρυνση των επιχειρήσεων από τις τρέχουσες υποχρεώσεις και αιτούμαστε:

Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

[1] Πρόβλεψη για τη μερική απωλειών από τη δυσανάλογη του κύκλου εργασιών (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ή το μέσο όρο τριών περιόδων).

[2] Σε περίπτωση κλεισίματος των επιχειρήσεων πληρωμής ενοικίων για το διπλάσιο χρόνο απόφασης διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

ΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

[1] Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος τριμήνου (ανανέωση σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης).

[2] Αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του α' τριμήνου 2020 (καταβολή ΦΠΑ, εισφορών, άλλων φόρων και τελών) μέχρι νεοτέρας.

ΙΙΙ. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

[1] Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

[2] Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια. Ειδική - παράταση για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές

[3] Αναστολή διατραπεζικών χρεώσεων για συν από .

[4] Αναστολή πάσης φύσεως πλειστηριασμών.

IV. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

[1] Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για χρονικό διάστημα του πρώτου εξαμήνου.

[2] Μέριμνα για την άμεση απόδοση παροχών που προβλέπονται από τις υπηρεσίες ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση