Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΕΒΕΜ: Η εστίαση στο στόχαστρο (για μια ακόμα φορά)
ΟΕΒΕΜ: Η εστίαση στο στόχαστρο (για μια ακόμα φορά)

ΟΕΒΕΜ: Η εστίαση στο στόχαστρο (για μια ακόμα φορά)

Με τα νέα λειτουργίας της εστίασης από τις 13 Σεπτεμβρίου , στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης επιτρέπεται η παρουσία μόνο εμβολιασμένων, τη στιγμή που ένας στους δύο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος. Αποτελεί αυτή η προϋπόθεση μοχλό πίεσης για τον εμβολιασμό;

Η δυναμικότητα των επιχειρήσεων της εστίασης μειώνεται τη στιγμή που τίθεται αυτός ο περιορισμός. Τα έξοδα των επιχειρήσεων δεν θα μπορούν να καλυφθούν, το προσωπικό θα μειωθεί και οι πιθανότητες λουκέτων αυξάνονται.

Οι μεικτές παρέες δεν μπορούν να βρίσκονται σε Free και το εν δυνάμει πελατολόγιο περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό.

Η επιλογή θα είναι εν μέσω χειμερινής περιόδου η σε σπίτια; Δεν είναι λύση στην προσπάθεια εξάλειψης της πανδημίας του -19.

Ο κλάδος της εστίασης έχει εργαστεί ουσιαστικά 1,5 μήνα, ενώ έχουν προηγηθεί 15 «νεκροί» μήνες στη διάρκεια των οποίων οι οικονομικές απώλειες και υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν, βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Τίθεται ζήτημα επιβίωσης των επιχειρήσεων αυτών, των εργοδοτών και των εργαζομένων. Με τις τελευταίες ανακοινώσεις η εστίαση μπαίνει σε ένα άτυπο lockdown, όπου θα προκύψουν νέες ζημίες.

Η Δημόσια Υγεία είναι και πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων, όμως υπάρχουν λύσεις όπως τα καθαρισμού αέρα στους εσωτερικούς χώρους που σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους καταστρέφουν όλους τους ιούς στο μέγιστο ποσοστό.

Δεν αποτελεί λύση η εργαλειοποίηση της εστίασης με απώτερο σκοπό τον εμβολιασμό.

Η εστίαση, εν όψει των νέων περιορισμών και της χειμερινής περιόδου που ακολουθεί, όπου η λειτουργία των επιχειρήσεων είναι ως επί το πλείστον στους εσωτερικούς χώρους, ζητά από την Κυβέρνηση τη στήριξη του κλάδου με όπως η ενοικίων, η δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας, νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής. Διαφορετικά οι και τα λουκέτα θα αποτελέσουν επακόλουθο των νέων μέτρων, μπροστά σε έναν αβέβαιο και δύσκολο χειμώνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση