Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στην 84η ΔΕΘ
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στην 84η ΔΕΘ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στην 84η ΔΕΘ

Κοινή σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),  στο πλαίσιο της  συμμετοχής του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με τίτλο «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00, εντός του Pavilion 13 με αφορμή τη συνεργασία των δύο φορέων και τη λειτουργία των νεοσύστατων Γραφείων του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή), στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου και του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση των ερευνητών και των επιχειρηματιών, η εμβάθυνση στις στρατηγικές της εμπορικής εκμετάλλευσης και τα οφέλη που απορρέουν από τα ΔΕ για τις εταιρείες και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ευρύτερα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, του Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πελοπίδας Καλλίρης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η κυρία Κατερίνα Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΟΒΙ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ΔΣ ΟΒΙ και της Ελληνικής  Ακαδημίας ΒΙ, Δρ. Τσιαβός, θα παρουσιάσει τους στόχους της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ενώ η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Καθ. Μαρία Μιχαλοπούλου, θα κάνει σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα και τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες που προφέρει το ΔΠΘ. Επιπλέον, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης,  η κυρία Γιούλη Παπαποστόλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευση του ΟΒΙ και ο κ. Γεώργιος Ασημόπουλος, Υπεύθυνος Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, θα ενημερώσουν τους παριστάμενους για την πορεία της βιομηχανίας αλλά και για τις δυνατότητες προστασίας της ΒΙ στην περιφέρεια.

Σημειώνεται πως ο ΟΒΙ λειτουργεί ήδη περιφερειακά γραφεία (βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το  Ηράκλειο, το Βόλο και διατηρεί δορυφορική εστία πληροφόρησης με τη συνεργαζόμενη του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκαινιάσει περιφερειακό γραφείο στα Ιωάννινα αλλά και στην Περιφέρεια Κυκλάδων, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου.

  ΟΒΙ

Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό και να ενημερωθούν για:

  1. Το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης, τα Γραφεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή), όπως και το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο στο Βόλο
  2. Όλες τις  υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΒΙ στο κοινό του στη χώρα μας
  3. Την Ηλεκτρονική Κατάθεση για τίτλους προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 15.04.2019
  4. Τη θεσμοθέτη της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση στις 10.09.2019 στην Αθήνα
  5. Την για την προς τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά/Τεχνολογικά Ινστιτούτα
  6. Την ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας  προς τις ΜμΕ και τα Startups
  7. Τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησής της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Στελέχη του ΟΒΙ θα παρευρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ στο Pavilion 13, Stand 31ζ.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση προσφέρεται .

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Περιφερειακό Γραφείο ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Κεντρική
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος Ασημόπουλος
Τ: 2310 995355
E-mail: obi_thessaloniki@obi.gr
Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη
Ημέρες & Ώρες Κοινού: Δευτέρα & Τρίτη 9.00 – 14.00
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

Balkan Center
Κτίριο Β
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος
Ασημόπουλος
T: 2310 990567
E-mail: obi_thessaloniki@obi.gr
Διεύθυνση: 10ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, 57001 Θέρμη
Ημέρες & Ώρες Κοινού: Πέμπτη & Παρασκευή 9.00 – 14.00
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

Κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιούνται και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

  • Τρία σημαντικά έργα Πολιτισμού, σε πορεία υλοποίησης, στη Σκιάθο #Σκιάθος - https://t.co/QChidlxRI0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση