Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μονιμότητα και εργασιακά δικαιώματα θέλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας
Μονιμότητα και εργασιακά δικαιώματα θέλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

Μονιμότητα και εργασιακά δικαιώματα θέλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

Το Σωματείο καθαριστριών – καθαριστών Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησε χτες Γενική Συνέλευση παίρνοντας όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των συναδέλφων που παρευρέθηκαν.

Εξαρχής έγινε ενημέρωση από τη Διοίκηση του Σωματείου για τις ενέργειες που γίναν την τελευταία εβδομάδα , σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , Δήμου Αλμυρού, Δήμου Νοτίου Πηλίου και Ζς ώστε:

  • να προχωρήσει η εφαρμογή των 6,5 ωρών ς για όλους τους εργαζόμενους σχολικούς καθαριστές.
  • να ισχύσει σε όλους  ς ο Κανονισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους.

Οι παρεμβάσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος έπιασαν τόπο και το Σωματείο  πέτυχε την εφαρμογή των 6,5 ωρών ς για όλους   στον Δήμο Βόλου. Το ίδιο θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους της Μαγνησίας, εκεί που δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της Συλλογής Σύμβασης Εργασίας(των 6,5 ωρών εργασίας).

Επιπλέον τέθηκαν και άλλα ζητήματα για τα οποία το Σωματείο θα ενεργήσει άμεσα για την ικανοποίησή τους, όπως, για τα ατομικής προστασίας που είναι υποχρεωμένες οι Δημοτικές Αρχές να  εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά: μάσκες, γάντια, φόρμες εργασίας κ.ά.

Με απόφαση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης του σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας καταγγέλλεται η  απαράδεκτη κίνηση ορισμένων καθαριστριών να διασπάσουν το σωματείο ς:

 «Είναι αυτές που το προηγούμενο διάστημα ήταν εκλεγμένες στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα παράτησαν γιατί δεν μπορούσαν, δεν «άντεξαν» . Δεν ήθελαν ούτε τότε, ούτε και τώρα να παλέψουν όλοι μαζί ,ενιαία για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κλάδου καθαριότητας στο νομό. Είναι αυτές που διαχωρίζουν τους συναδέλφους σε (μόνιμους, πλήρους , μερικής απασχόλησης) χωρίς να νοιάζονται για τα κοινά προβλήματα που έχουν όλοι , τα οποία είναι ίδια. Είναι οι συγκεκριμένες που κοιτάξαν  να βολέψουν  τα ατομικά τους συμφέροντα και όχι όλων των συναδέλφων. 

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν και καταδικάζουν την δημιουργία «παραμάγαζου» του Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «ΕΝΩΣΙΣ» ,η οποία εδρεύει στην Πάτρα και πίσω από αυτόν βρίσκεται ο γνωστός ξεπουλημένος «εργατο» κ. Καραγεωργόπουλος.

Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες κατευθύνονται από γνωστούς εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ των οποίων ο μοναδικός στόχος  είναι να διασπάσουν το σωματείο  για να κρατήσουν τις καρέκλες τους στην Ομοσπονδία και στην ΓΣΕΕ και να οδηγήσουν τους συναδέλφους μας σε αδράνεια και την υποταγή. Είναι αυτοί που αρνιούνται την ανάγκη οργάνωσης αγώνων από την ΟΙΥΕ, υπονομεύουν σε αυτήν την καθοριστική φάση κάθε δυνατότητα οργάνωσης αγώνα του  κλάδου. Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κουκιά, τορπιλίζοντας το αίτημα για τη μονιμοποίησή τους.

 

Παλεύουν και διεκδικούν:

  • Μονιμο όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας , για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
  • Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη κοινότητα , παροχή όσων απαιτούνται χωρίς επιβάρυνση των γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.
  • Άμεσα μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σε κάθε σχολείο που παρουσιάζεται κρούσμα, σε κάθε εκπαιδευτικό και ή.
  • Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση