Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μονιμότητα και εργασιακά δικαιώματα θέλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας
Μονιμότητα και εργασιακά δικαιώματα θέλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

Μονιμότητα και εργασιακά δικαιώματα θέλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

Το Σωματείο καθαριστριών – καθαριστών Νομού πραγματοποίησε χτες Γενική Συνέλευση παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την των συναδέλφων που παρευρέθηκαν.

Εξαρχής έγινε ενημέρωση από τη Διοίκηση του Σωματείου για τις ενέργειες που γίναν την τελευταία εβδομάδα , σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, Δήμου Αλμυρού, Δήμου Νοτίου Πηλίου και ς ώστε:

  • να προχωρήσει η εφαρμογή των 6,5 ωρών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σχολικούς καθαριστές.
  • να ισχύσει σε όλους  ς ο Κανονισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους.

Οι παρεμβάσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος έπιασαν τόπο και το Σωματείο  πέτυχε την εφαρμογή των 6,5 ωρών εργασίας για όλους   στον Δήμο Βόλου. Το ίδιο θα συνεχιστεί και σε άλλους Δήμους της Μαγνησίας, εκεί που δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της Συλλογής Σύμβασης Εργασίας(των 6,5 ωρών εργασίας).

Επιπλέον τέθηκαν και άλλα ζητήματα για τα οποία το Σωματείο θα ενεργήσει άμεσα για την ικανοποίησή τους, όπως, για τα μέτρα ατομικής προστασίας που είναι υποχρεωμένες οι Δημοτικές Αρχές να  εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά: μάσκες, γάντια, φόρμες εργασίας κ.ά.

Με απόφαση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης του σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας καταγγέλλεται η  απαράδεκτη κίνηση ορισμένων καθαριστριών να διασπάσουν το σωματείο ς:

 «Είναι αυτές που το προηγούμενο διάστημα ήταν εκλεγμένες στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα παράτησαν γιατί δεν μπορούσαν, δεν «άντεξαν» . Δεν ήθελαν ούτε τότε, ούτε και τώρα να παλέψουν όλοι μαζί ,ενιαία για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κλάδου καθαριότητας στο νομό. Είναι αυτές που διαχωρίζουν τους συναδέλφους σε (μόνιμους, πλήρους , μερικής απασχόλησης) χωρίς να νοιάζονται για τα κοινά προβλήματα που έχουν όλοι , τα οποία είναι ίδια. Είναι οι συγκεκριμένες που κοιτάξαν  να βολέψουν  τα ατομικά τους συμφέροντα και όχι όλων των συναδέλφων. 

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν και καταδικάζουν την δημιουργία «παραμάγαζου» του Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «ΕΝΩΣΙΣ» ,η οποία εδρεύει στην Πάτρα και πίσω από αυτόν βρίσκεται ο γνωστός ξεπουλημένος «εργατοπατέρας» κ. Καραγεωργόπουλος.

Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες κατευθύνονται από γνωστούς εργατοπατέρες της ΓΣ και του των οποίων ο μοναδικός στόχος  είναι να διασπάσουν το σωματείο  για να κρατήσουν τις καρέκλες τους στην Ομοσπονδία και στην ΓΣ και να οδηγήσουν τους συναδέλφους μας σε αδράνεια και την υποταγή. Είναι αυτοί που αρνιούνται την ανάγκη οργάνωσης αγώνων από την ΟΙΥΕ, υπονομεύουν σε αυτήν την καθοριστική φάση κάθε δυνατότητα οργάνωσης αγώνα του  κλάδου. Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κουκιά, τορπιλίζοντας το αίτημα για τη μονιμοποίησή τους.

 

Παλεύουν και διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας , για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
  • Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη κοινότητα , παροχή όσων απαιτούνται χωρίς επιβάρυνση των γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.
  • Άμεσα μαζικά και τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σε κάθε που παρουσιάζεται , σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή.
  • Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση