Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μονιμοποίηση διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΕΛΚΕ  ζητά η Κ. Παπανάτσιου
Μονιμοποίηση διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΕΛΚΕ  ζητά η Κ. Παπανάτσιου

Μονιμοποίηση διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΕΛΚΕ  ζητά η Κ. Παπανάτσιου

 

ια το πρόβλημα που υπάρχει στις διοικητικές των πανεπιστημίων κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς την υπουργό Παιδείας.

Η ερώτηση συνυπογράφεται από τους τομεάρχες Παιδείας Ν. Φίλη, Μ. και 16 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει πως οι λειτουργικές ανάγκες των ΑΕΙ και των Ε καλύπτονται από χιλιάδες συμβασιούχους υπαλλήλους. Η διαχρονική διοικητική υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα την παγίωση ελαστικών σχέσεων εργασίας και την κάλυψη των θέσεων από συμβασιούχους. Παρότι το τους είναι κρίσιμο για την λειτουργία των πανεπιστημίων, οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ ορισμένοι εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς εδώ και δύο δεκαετίες.

Η πρώην σημειώνει πως παρόμοια προβλήματα καταγράφονται στα περισσότερα ΑΕΙ και τους ΕΛΚΕ της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου επισημαίνετε η δραματική υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών. Αναγνωρίζει πως σημαντικό μέρος των διοικητικών αναγκών καλύπτεται από ελαστικές εργασίας και θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις υ ή εργασίας ορισμένου χρόνου, ασκούν έργο διοικητικό πάσης φύσεως, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ως εκ τούτου, ζητεί τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πιο συγκεκριμένα τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Τέλος, η βουλευτής Μαγνησίας προσθέτει πως για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων απαιτείται ο εκσυγχρονισμός των οργανογραμμάτων των ΑΕΙ, περιγράφοντας και προβλέποντας τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται η αρμόδια :

  1. Πόσοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι απασχολούνται στις διοικητικές των πανεπιστημίων και των ΕΛΚΕ;
  2. Προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών;
  3. Προτίθεται να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στις διοικητικές υπηρεσίες των ΑΕΙ και των ΕΛΚΕ;
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση