Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μείωση 50% των μισθών για τους υγειονομικούς-Έξι μήνες απλήρωτοι
Μείωση 50% των μισθών για τους υγειονομικούς-Έξι μήνες απλήρωτοι

Μείωση 50% των μισθών για τους υγειονομικούς-Έξι μήνες απλήρωτοι

Μείωση που φτάνει το 50% των ποδοχών του έχει υποστεί το υγειονομικό προσωπικό στη Μγνησία, ενώ οι καθυστερήσεις εξόφλησης των νοσηλίων από τον στους παρόχους, έχει να είναι μέχρι και έξι μήνες απλήρωτοι.

Τα παραπάνω ανέφερε το Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, που έκανε σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου. Το ψήφισμα θα σταλεί στους πέντε βουλευτές της Μαγνησίας, με αίτημα για κοινοβουλευτική παρέμβαση, για να δοθούν λύσεις.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα «το υγειονομικό προσωπικό ειδικά στις κλινικές αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οικονομικά καθώς καταγράφονται καθυστερήσεις μέχρι και έξι μηνών στην αποπληρωμή των μηνιαίων αποδοχών, ως απόρροια και των μεγάλων καθυστερήσεων εξόφλησης των νοσηλίων από τον στους παρόχους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου με που εξέδωσε στηρίζει τον ακό αγώνα των Υγειονομικών Υπαλλήλων και αναφέρει ότι «το ΕΚΒ αφουγκράζεται την αγωνία του νοσηλευτικού προσωπικού της περιοχής μας, για τη διόγκωση των προβλημάτων τους εξ αιτίας της εφαρμογής μεσαιωνικών πολιτικών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολιτικών που απειλούν να εκθεμελιώσουν όλα τα δικαιώματα του Κλάδου, αλλά και να υποβαθμίσουν περαιτέρω και σε βαθμό επικίνδυνο τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας».

Το Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει ότι στο χώρο της ς και ειδικά στις κλινικές, το προσωπικό απασχολείται με συμβάσεις που έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις πλέον του 50%, κάτω από «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι, υπό το φόβο της απόλυσης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση