Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μικρή η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας
Μικρή η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας

Μικρή η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας

Μικρή ήταν η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων ς στη σημερινή που προκήρυξε πανελλαδικά η Ομοσπονδία. Ελάχιστες ήταν οι καθαρίστριες που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο του Βόλου και άπλωσαν ένα πανό με το οποίο ζητούν σταθερή και μόνιμη και καθαρά σχολεία.

Οι καθαρίστριες επέδωσαν υπόμνημα στο δήμαρχο Βόλου με τις θέσεις και τα αιτήματά τους, ενώ το ίδιο υπόμνημα επιδόθηκε πανελλαδικά τόσο στις δημοτικές αρχές όσο και στα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού και Εργασίας , στην Κ και την Ομοσπονδία Γονέων.

Οι καθαρίστριες ζητούν όχι μόνο την ανανέωση των συμβάσεων για την επόμενη χρονιά αλλά τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμε με πλήρη και σταθερή χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων που καθυστερεί και φτάνει ως και τους τέσσερις με έξη μήνες και επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να μετακυλιστεί στους εργαζόμε η μείωση κατά 10% των δαπανών για την καθαριότητα. Επιπλέον ζητούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις να έχουν Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα που καταργήθηκαν εδώ και τρία χρόνια.

Τέλος ζητούν να γίνουν , να μη γίνει καμία απόλυση, να καταργηθεί η , να μην υπάρχουν μεγαλοεργολάβοι καθαρισμού ή συνεργεία μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο, να μην υπάρξει εντατικοποίηση της δουλειάς και τέλος να μην υφίσταται καμία σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση