Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μικρή η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας
Μικρή η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας

Μικρή η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας

Μικρή ήταν η συμμετοχή των καθαριστριών σχολικών μονάδων Μαγνησίας στη σημερινή απεργία που προκήρυξε πανελλαδικά η Ομοσπονδία. Ελάχιστες ήταν οι καθαρίστριες που συγκεντρώθηκαν στο του Βόλου και άπλωσαν ένα πανό με το οποίο ζητούν σταθερή και μόνιμη εργασία και καθαρά .

Οι καθαρίστριες επέδωσαν υπόμνημα στο δήμαρχο Βόλου με τις θέσεις και τα αιτήματά τους, ενώ το ίδιο υπόμνημα επιδόθηκε πανελλαδικά τόσο στις δημοτικές αρχές όσο και στα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού και Εργασίας , στην ΚΕΔΕ και την Ομοσπονδία Γονέων.

Οι καθαρίστριες ζητούν όχι μόνο την ανανέωση των συμβάσεων για την επόμενη αλλά τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων που καθυστερεί και φτάνει ως και τους τέσσερις με έξη μήνες και επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να μετακυλιστεί στους εργαζόμενους η κατά 10% των δαπανών για την . Επιπλέον ζητούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις να έχουν ένσημα που καταργήθηκαν εδώ και τρία χρόνια.

Τέλος ζητούν να γίνουν προσλήψεις, να μη γίνει καμία απόλυση, να καταργηθεί η μερική απασχόληση, να μην υπάρχουν μεγαλοεργολάβοι καθαρισμού ή συνεργεία μέσα στα και σε κάθε κτίριο, να μην υπάρξει εντατικοποίηση της δουλειάς και τέλος να μην υφίσταται καμία σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση