Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μικρή συμμετοχή στην 24ωρη απεργία του ΕΚΒ
Μικρή συμμετοχή στην 24ωρη απεργία  του ΕΚΒ

Μικρή συμμετοχή στην 24ωρη απεργία του ΕΚΒ

Μικρή ήτν η συμμετοχή των εργζομένων , στην ακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΚΒ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΓΣ, ενώ ικανοποιητικά κρίθηκαν από τους συνδικαλιστές τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι “είναι κάπως ικανοποιητικά τα ποσοστά ειδικά σε χώρους που υπάρχουν σωματεία. Από εκεί και πέρα, περνάμε το πολιτικό μήνυμα ότι, σε οτιδήποτε ορέξεις για καταργήσεις εργατικών δικαιωμάτων θα μας βρίσκουν αντιμέτωποι. Είναι μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θέλει τα να περάσει σε συνεννόηση με και δανειστές και είναι κάτι που θα μας βρει αντιμέτωπους”.

Από την πλευρά του, ο γεν. γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου είπε:  “Στόχος μας ν' αλλάξουμε όλα αυτά που έχουν στο μυαλό τους οι κυβερνώντες κι επειδή είναι ώρα αποφάσεων και ευθύνης πρέπει όλοι να καταλάβουμε το μέγεθος που θα αντιμετωπίσουμε στην . Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε. Δε θέλουμε επέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις ούτε στα συνδικάτα όπως κι ένα θέμα που το συζητάμε είναι η του κατώτατου μισθού στα 751 κι η σημερινή(χθεσινή) ημέρα θα δώσει το μήνυμα για να το καταλάβουν όλοι”.

Ο κ. Βασιλείου, πρόσθεσε ότι “πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορούν να επιβιώσουν και καταλαβαίνουν όλοι ότι η των συναδέλφων είναι μεγάλη”.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΒ Στρ. Γαλλιόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση