Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Μηχανοκίνητη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, μετά από την απόφαση που πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των ταξικών σωματείων και φορέων στο Μεταξουργείο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που δημοσίευσε χθες η .

Ένα νομοσχέδιο που σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη , επεκτείνει την ευέλικτη , τη δουλειά τις , και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα : Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Ν. Μαγνησίας.

«Να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», ήταν το βασικό αίτημα της κινητοποίησης.

Δεκάδες και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 6:30 το απόγευμα στο όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση.

Η μαζική μηχανοκίνητη πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και των συνοικιών ξαφνιάζοντας  τους κατοίκους με συνθήματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η μ’ αυτό το νομοσχέδιο.

Με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Βόλου μέσα από τα ταξικά τους συνδικάτα διεκδίκησαν: «7ωρο, πενθήμερο, σταθερή δουλειά» και στέλνοντας αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να «ξηλωθούν» όλοι οι νόμοι που θεσμοθετούν την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση