Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά
Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Μηχανοκίνητη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη του Βόλου, μετά από την απόφαση που πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των ταξικών σωματείων και φορέων στο , ενάντια στο για τα εργασιακά που δημοσίευσε χθες η .

Ένα που σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη εργασία, επεκτείνει την ευέλικτη εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, Κλαδικό , Διοικητικού Προσωπικού Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

«Να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», ήταν το βασικό αίτημα της κινητοποίησης.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση.

Η μαζική μηχανοκίνητη πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και των συνοικιών ξαφνιάζοντας  τους κατοίκους με συνθήματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η μ’ αυτό το νομοσχέδιο.

Με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Βόλου μέσα από τα ταξικά τους διεκδίκησαν: «7ωρο, πενθήμερο, σταθερή δουλειά» και στέλνοντας μήνυμα αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να «ξηλωθούν» όλοι οι νόμοι που θεσμοθετούν την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση