Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μια χειροποίητη γκλίτσα (μπαστούνι) – βακτηρία αρχιερέως 
Μια χειροποίητη γκλίτσα (μπαστούνι) – βακτηρία αρχιερέως 

Μια χειροποίητη γκλίτσα (μπαστούνι) – βακτηρία αρχιερέως 

 Στο γραφικό χωριό Μούρεσι του Πηλίου, ιερούργησε αυτή την Κυριακή 25 Ιουλίου, ο  μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  .

Στον ναό Αγίας Τριάδος, συλλειτούργησαν μαζί του οι του ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, οι οποίοι διακονούν αυτή την ενορία, καθώς και ο συντοπίτης    Απόστολος Μαλαμούσης, που διακονεί στο Μόναχο ς, γνωστός για την μεγάλη του εκκλησιαστική και ανθρωπιστική δράση εκεί.

Αφορμή της παρουσίας του επισκόπου, ήταν η τέταρτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μαγνήτων Κιβωτού, του φορέα πολιτισμού της Μητροπόλεως , του οποίου τη θέση του αντιπροέδρου δέχθηκε και ανέλαβε ο π. Απόστολος.

Στην προσφώνησή του, ο π. Απόστολος ευχαρίστησε τον επίσκοπο  για την παρουσία, την ιερουργία και κυρίως το ανύστακτο ενδιαφέρον για τον τόπο του, για όλο το Πήλιο,   εξήρε τις προσπάθειες για την ανάδειξη όλης της περιοχής, με τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, καθώς και μέσα από την τελευταία δράση για τη δημιουργία του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου» .

Ο π. Απόστολος του έδωσε ως δώρο  μιά χειροποίητη γκλίτσα (μπαστούνι) που φέρει στην κεφαλή την επιγραφή: «Το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου – Μούρεσι », «για να σας στηρίζει στις περιβαλλοντικές οδοιπορίες σας, στα μονοπάτια του Πηλίου» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ακολούθησαν αντιφωνήσεις από εκπροσώπους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τοπικούς παράγοντες καθώς και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο επισκοπος   είχε τιμήσει με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Μητροπόλεως  , τον π. Απόστολο Μαλαμούση, με τον Χρυσό Σταυρό μετά διπλώματος σε εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο πλαίσιο συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, προ πενταετίας.

 

«Ολυμπιονίκες» της πίστεως οι μάρτυρες

 

Στον πανηγυρικό , στον ναό της Αγίας Παρασκευής Βόλου, που τελέστηκε υπαιθρίως, χοροστάτησε  το απόγευμα της Κυριακής 25/7.

Ο επίσκοπος στο κήρυγμά του, τόνισε: «Η Αγία Παρασκευή η αθληφόρος, όπως και όλοι οι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, ξέρουν πως εκείνη την ώρα που ομολογούν την πίστη στον Χριστό, δεν είναι μόνοι τους.

Είναι ο Χριστός μαζί τους αλλά… και όλοι οι υιποι πιστοί. Έχουν πλήρη συνείδηση ότι ανήκουν στην κοινότητα. Εκείνη την ώρα, το μαρτύριο δεν είναι ατομικό γεγονός, αλλά μια μαρτυρία για όλη τη χριστιανική κοινότητα. Το έκαναν για όλους εμάς που καλούμαστε να ακολουθήσουμε τα βήματά τους. Αγαπούμε τους Μάρτυρες γιατί ξέρουμε ότι και ετούτη την ώρα είναι κοντά μας και μαζί μας. «Ολυμπιονίκες» της πίστεως οι μάρτυρες, που μας δίνουν κουράγιο, πίστη. Η Αγία μας, θα είναι κι αυτή πρεσβεύουσα υπέρ ημών για την υγεία όλων των ανθρώπων. Είμαστε μια Εκκλησία ζωντανή, συγκροτούμε το Σώμα του Χριστού, κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα, ενότητα.

Αυτό που είναι σήμερα το μεγαλύτερο όπλο αλλά και ζητούμενο στη ζωή μας! Αυτό που δεν πρέπει καθόλου να διακυβεύσουμε ιδιαίτερα στον τόπο μας, στην πατρίδα μας, στην ευλογημένη Ελλάδας μας. Πρέπει να κρατήσουμε την ενότητά μας γιατί η ορθόδοξη πίστης μας είναι η ενοποιός μας ».

 

Ανήμερα της εορτής, ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ο πρωτοσύγκελλος της   Μητροπόλεως, αρχιμ. Κιαμέτης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση