Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα
Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Ζήτησε αροσωπεία εργατικών Σωματείων του ΠΑΜΕ από την Επιθεώρηση Εργασίας 

Αροσωπεία Σωματείων του ΠΑΜΕ  βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Επιθεώρηση  Εργασίας στο Βόλο Μέτρα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα  προστασίας των εργαζομένων για τον καύσωνα και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Η αντιπροσωπεία των Σωματείων ζήτησε από την υπηρεσία να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στις δουλειές που υπάρχει μεγάλη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων.

Όπως  τονίστηκε, ότι όπου υπάρχει εργασία σε εξωτερικούς χώρους και η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38 β.  πρέπει να διακόπτονται άμεσα όλες οι εργασίες και να καταβάλλεται στους εργαζόμενους το ημερομίσθιο, όπως επίσης και σε κλειστούς χώρους που οι εργασίες αφορούν χυτήρια ή βαριά μεταλλική . Κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει στις οικοδομικές εργασίες, αλλά και με εργαζόμενους στους Δήμους, ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.

Επιπλέον ζήτησαν  στους κλειστούς χώρους των εργοστασίων και στους χώρους παρς να υπάρχει καλός εξαερισμός, κλιματιζόμενες αίθουσες με τακτά διαλείμματα για να ανακουφίζεται ο οργανισμός τους από τη θερμική καταπόνηση και τακτική χορήγηση νερού.

Όχι σε τος

Επίσης τονίστηκε ότι δεν πρέπει να  διακοπεί το σε κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι, για να υπάρχουν οι συνθήκες δροσιάς του κάθε σπιτιού.  «Όλα αυτά αποτελούν μέσο πίεσης για την εργοδοσία, η οποία θεωρούμε ότι «δεν ιδρώνει το της» ιδιαίτερα, οπότε το με κλιμάκια συνδικαλιστών πρέπει να παρέμβει στους χώρους δουλειάς, για να εφαρμοστεί έστω κι αυτή η «κουτσουρεμένη» εργατική νομοθεσία για τα μέτρα ς και ασφάλειας, που ήδη υπάρχει και οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει», τόνισε ο Κώστας Στεργίου.

Τέλος , τονίστηκε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων καταπατούνται, ενώ υπάρχουν πολλοί εργασιακοί χώροι, που σε ένα μεγάλο βαθμό οι κανόνες αυτοί τηρούνται, ενώ ο  Κ. Στεργίου επισήμανε ότι σχεδόν σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για να δροσίζεται ο εργαζόμενος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση