Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα
Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα

Ζήτησε αντιπροσωπεία εργατικών Σωματείων του ΠΑΜΕ από την  

Αντιπροσωπεία Σωματείων του ΠΑΜΕ  βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Επιθεώρηση  Εργασίας στο Βόλο Μέτρα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα  προστασίας των εργαζομένων για τον καύσωνα και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Η αντιπροσωπεία των Σωματείων ζήτησε από την υπηρεσία να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στις δουλειές που υπάρχει μεγάλη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων.

Όπως  τονίστηκε, ότι όπου υπάρχει σε εξωτερικούς χώρους και η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38 β.  πρέπει να διακόπτονται άμεσα όλες οι εργασίες και να καταβάλλεται στους εργαζόμενους το ημερομίσθιο, όπως επίσης και σε κλειστούς χώρους που οι εργασίες αφορούν χυτήρια ή βαριά μεταλλική βιομηχανία. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει στις , αλλά και με εργαζόμενους στους Δήμους, ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.

Επιπλέον ζήτησαν  στους κλειστούς χώρους των εργοστασίων και στους χώρους παραγωγής να υπάρχει καλός εξαερισμός, κλιματιζόμενες αίθουσες με τακτά διαλείμματα για να ανακουφίζεται ο οργανισμός τους από τη θερμική καταπόνηση και τακτική χορήγηση νερού.

Όχι σε διακοπές τος

Επίσης τονίστηκε ότι δεν πρέπει να  διακοπεί το σε κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι, για να υπάρχουν οι συνθήκες δροσιάς του κάθε σπιτιού.  «Όλα αυτά αποτελούν μέσο πίεσης για την εργοδοσία, η οποία θεωρούμε ότι «δεν ιδρώνει το της» ιδιαίτερα, οπότε το Σ με κλιμάκια συνδικαλιστών πρέπει να παρέμβει στους χώρους δουλειάς, για να εφαρμοστεί έστω κι αυτή η «κουτσουρεμένη» για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που ήδη υπάρχει και οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει», τόνισε ο Κώστας Στεργίου.

Τέλος , τονίστηκε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι τα των εργαζομένων καταπατούνται, ενώ υπάρχουν πολλοί εργασιακοί χώροι, που σε ένα μεγάλο βαθμό οι αυτοί τηρούνται, ενώ ο  Κ. Στεργίου επισήμανε ότι σχεδόν σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για να δροσίζεται ο εργαζόμενος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση