Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ζητούν οι καθαρίστριες
Μετατροπή  των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ζητούν οι καθαρίστριες

Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ζητούν οι καθαρίστριες

Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και όχι απλά ανανέωσή τους για την επόμενη σχολική χρονιά, ζήτησε το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. ς στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο Βόλου, ενώ η πρόεδρος του Σωματείου Μαρία κριζιάνη, επισήμανε ότι αυτό αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση που απαντά τόσο στο ζήτημα των εργαζομένων όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων που έχει ενταθεί μετά τις συνταξιοδοτήσεις των αορίστου χρόνου εργαζομένων.

Οι καθαρίστριες δδικούν:

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Καμία απόλυση. Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

-Κατάργηση της μερικής ς και μετατροπή όλων των εργαζομένων σε πλήρης ς .

-Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

-Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές καθαριστώτριων για καθαρά σχολεία.

-Επ των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Από το 2012 ο κλάδος της καθαριότητας έχει βγει από τα ΒΑΕ με εξαίρεση το κομμάτι των αορίστου με πλήρη απασχόληση.

-Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Όλες ο παρατάξεις συμφώνησαν να εκδοθεί ψήφισμα και να στηρίξουν το αίτημα των καθαριστριών.

Ο πρόεδρος του Σώματος . Μουλάς είπε ότι η Δημοτική Αρχή θα δει το θέμα κι ό,τι μπορεί θα κάνει, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς ζήτησε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Να σημειωθεί ότι μόλις 45 καθαρίστριες που απασχολούνται σε σχολεία του Δήμου Βόλου είναι αορίστου και 150 είναι συμβασιούχες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση