Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Μετά τα με ακά – παλλαϊκά συλλαλητήρια στις 4 Φλεβάρη σ' όλη την Ελλάδα, τις μαζικές κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων και το δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα σ' όλη την Ελλάδα, το αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντι νομοσχέδιο και τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, παίρνει παλλαϊκές διαστάσεις, ενώ η ανάγκη της κλιμάκωσης και του συντονισμού του αγώνα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να αποβεί αυτός τελικά και νικηφόρος.

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016 οι αγρότες αποφάσισαν να κατεβαίνουν στην και μεταφέρουν τα μπλόκα τους από τις εθνικές οδούς στο Σύνταγμα.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμε και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να συντονίσουν τη δράση τους με τα κατά τόπους αγροτικά μπλόκα και στην Αττική να οργανώσουν την υποδοχή τους στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο, το οποίο πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μεγαλύτερη εξαθλίωση, την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων στη ιη προλεταριοποίηση και τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα της ς στην καταστροφή.

Για το λόγο αυτό όλοι αυτοί οι φορείς και οι κοινωνικές οργανώσεις πρέπει να συντονίσουν την πάλη τους με αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Μοναδικός δρόμος διαφυγής του λαού μας από τη μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Και είμαστε πιο δυνατοί αρκεί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο για την της χώρας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για τη με τις πολιτικές της ΕΕ και του .

"Αλιεύοντας" την είδηση