Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Μετά τα μεγάλα απεργιακά – παλλαϊκά συλλαλητήρια στις 4 Φλεβάρη σ’ όλη την Ελλάδα, τις μαζικές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων και το δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα σ’ όλη την Ελλάδα, το αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό και τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, παίρνει παλλαϊκές διαστάσεις, ενώ η ανάγκη της κλιμάκωσης και του συντονισμού του αγώνα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να αποβεί αυτός τελικά και νικηφόρος.

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη οι αγρότες αποφάσισαν να κατεβαίνουν στην Αθήνα και μεταφέρουν τα μπλόκα τους από τις εθνικές οδούς στο Σύνταγμα.

Το καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να συντονίσουν τη δράση τους με τα κατά τόπους αγροτικά μπλόκα και στην να οργανώσουν την υποδοχή τους στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό τους συλλαλητήριο, το οποίο πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μεγαλύτερη εξαθλίωση, την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων στη βίαιη προλεταριοποίηση και τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στην καταστροφή.

Για το λόγο αυτό όλοι αυτοί οι και οι κοινωνικές οργανώσεις πρέπει να συντονίσουν την πάλη τους με αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Μοναδικός δρόμος διαφυγής του λαού μας από τη μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Και είμαστε πιο δυνατοί αρκεί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και του .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe #MajorCitiesOfEurope - https://t.co/VwCm7WXiCR -

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

"Αλιεύοντας" την είδηση