Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μεϊκόπουλος: Παράταση 8μηνων συμβάσεων ΟΑΕΔ και όχι voucher με ευρωπαϊκά κονδύλια
Μεϊκόπουλος: Παράταση 8μηνων συμβάσεων ΟΑΕΔ και όχι voucher με ευρωπαϊκά κονδύλια

Μεϊκόπουλος: Παράταση 8μηνων συμβάσεων ΟΑΕΔ και όχι voucher με ευρωπαϊκά κονδύλια

Να δοθεί στους απασχολούμενους ανέργους μέσω της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε δομές κοινωνικού χαρακτήρα ισόχρονη παράταση των 8μηνων συμβάσεών τους, που θα τους επιτρέψει να θεμελιώσουν δικαίωμα για λήψη επιδόματος ανεργίας αλλά και συνταξιοδότηση για όσους είναι κοντά σε αυτή και θα ευνοήσει ταυτόχρονα και την απρόσκοπτη λειτουργία των εν λόγω δομών ζήτησε με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφαλίζουν τη συνέχιση των συμβάσεων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Δημόσια Πρόσκληση 4/2020 αφορούσε σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και συναφείς φορείς. «Μέσω των Προγραμμάτων, προσλήφθηκαν με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών στους ανωτέρω 36.500 άνεργοι πανελλαδικά και 617 άνεργοι στη Μαγνησία.

Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται αδιάλειπτα όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε δομές κοινωφελούς χαρακτήρα που έχουν παραμείνει σε λειτουργία παρά την έξαρση της πανδημίας», σημείωσε ο Βουλευτής.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι περισσότεροι απασχολούμενοι στη Μαγνησία είναι άνθρωποι άνω των 50 ετών, οι οποίοι με τη λήξη της 8μηνης απασχόλησης τους και αν αυτή δεν λάβει ισόχρονη παράταση, δεν θα μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι από τους απασχολούμενους βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση δικαιώματος για συνταξιοδότηση που χρειάζονται την ισόχρονη παράταση της απασχόλησής τους ώστε να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα.

«Την ανάγκη ισόχρονης παράτασης του Προγράμματος έχει επισημάνει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, καθώς οι εν λόγω απασχολούμενοι καλύπτουν τις ανάγκες δομών κοινωνικού χαρακτήρα, που εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης τους θα πρέπει να παραμένουν σε διαρκή λειτουργία και σε περίπτωση λήξης της σύμβασης τους χωρίς παράταση, οι θέσεις θα παραμείνουν ακάλυπτες για σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη πρόσκληση», τόνισε ο βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να ενεργήσει άμεσα και να προχωρήσει σε ισόχρονη παράταση των συμβάσεων των εν λόγω απασχολούμενων.

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επιλέξει για ακόμη μία φορά να διαθέσει εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων του Προγράμματος, σε voucher για αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα κατάρτισης», τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Την στήριξαν με τη συνυπογραφή τους άλλοι 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση