Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μεϊκόπουλος & Παπανάτσιου στηρίζουν τα αιτήματα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων
Μεϊκόπουλος & Παπανάτσιου στηρίζουν τα αιτήματα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων

Μεϊκόπουλος & Παπανάτσιου στηρίζουν τα αιτήματα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων

Για να κρατηθεί όρθιος ο Τύπος 

 

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά με την οποία διαβίβασε και στήριξε τα αιτήματα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) για την υποστήριξη του περιφερειακού Τύπου. Την αναφορά συνυπέγραψε  η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων τονίζει τη σημασία της έναρξης θεσμικού διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και δημοκρατικού πλαισίου σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων του Τύπου και της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά αρχικά την επ’ αόριστο παράταση της υποχρέωσης των δημόσιων φορέων να καταχωρούν στον περιφερειακό Τύπο και την έναρξη διαλόγου πριν την αντικατάσταση του υφιστάμενου πλαισίου που διέπει τον περιφερειακό Τύπο από ένα νέο, σύγχρονο και πιο λειτουργικό πλαίσιο. Σημειωτέον, ο κ. Μεϊκόπουλος και η κ. Παπανάτσιου είχαν πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2020 και πάλι κοινοβουλευτική παρέμβαση με την οποία ζητούσαν την υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων χωρίς ημερομηνία λήξης χαρακτηρίζοντάς την ως την «τελευταία ευεργετική διάταξη που έχει απομείνει για τον περιφερειακό τύπο.

Στην αναφορά αναφέρεται, ακόμη, ότι η διατήρηση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου να καταβάλουν ετησίως πέραν των ασφαλιστικών το 2% του τζίρου τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ απειλεί ευθέως την επιβίωση των μικρότερων και ασθενέστερων εφημερίδων και ζητείται η έκτακτη και ειδική ρύθμιση των οφειλών στον ΕΔΟΕΑΠ με πρόγραμμα τουλάχιστον 120 δόσεων.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα νέο και ενιαίο Μητρώο ενημερωτικών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας τόσο για τα έντυπα όσο και για τις ενημερωτικές ιστοσελίδες με κριτήρια την απασχόληση, την αναγνωρισιμότητα και την ιστορικότητα, ώστε όταν μιλάμε για κρατική διαφήμιση, προγράμματα ενίσχυσης και δικαιώματα στις καταχωρίσεις, η αναφορά στο Μητρώο να θεωρείται επιβεβλημένη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση