Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Με “πάγωμα” των τεχνικών έργων αντιδρούν οι μηχανικοί στην ιδιωτικοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών
Με “πάγωμα” των τεχνικών έργων αντιδρούν οι μηχανικοί στην ιδιωτικοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών

Με “πάγωμα” των τεχνικών έργων αντιδρούν οι μηχανικοί στην ιδιωτικοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών

Οι μηχανικοί του Δημοσίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που αφορά στην λειτουργία των ανώνυμων αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ και συγκεκριμένα στην δημιουργία Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε αυτές, έχει προκηρύξει απεργία – αποχή από τεχνικές επιτροπές για το διάστημα από 17/02/2020 μέχρι και 20/03/2020 και συνέχεια των κινητοποιήσεων αν δεν αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας αλλά και του τοπικού Α/θμιου, της ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας που αριθμεί 130   μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους, είναι η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του μηχανικού του δημοσίου, η οποία θα συνοδεύεται από στοχευμένες προσλήψεις νέων συναδέλφων μηχανικών με γνώμονα την παραγωγή ποιοτικών δημόσιων έργων.

Η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση αντίθετα θα φέρει μια σειρά από δισεπίλυτα προβλήματα με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία τόσο στις εργασιακές σχέσεις (προβλέποντας εργαζόμενους τριών ταχυτήτων με διαφορετικά προνόμια και υποχρεώσεις) αλλά και τον οικονομικό μαρασμό των ήδη υπαρχόντων αναπτυξιακών εταιρειών, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για την χρηματοδότηση αυτής της νέας τους λειτουργίας.

Στην κινητοποίηση υπάρχει μαζική συμμετοχή και ήδη στην πρώτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων στην Μαγνησία ακυρώθηκαν δύο διαγωνισμοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών της Μαγνησίας… - https://t.co/0ijOmY3jfm -

  • Θέματα των Αφετών στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ - https://t.co/D2R9o2o1U2 -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ - https://t.co/R5SsOkQ0Iu -

"Αλιεύοντας" την είδηση