Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση σωματείων για τις ΣΣΕ
Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση σωματείων για τις ΣΣΕ

Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση σωματείων για τις ΣΣΕ

 

 

Μαχητική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο από συνδικάτα και σωματεία της Μαγνησίας για το θέμα των ΣΣΕ, που αποτελεί την αφετηρία εργατικών αγώνων για την κατοχύρωση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, την κάλυψη των απωλειών.

 

Τα 13 σωματεία που οργάνωσαν τη σημερινή συγκέντρωση και που έχουν υπογράψει το κείμενο για τις ΣΣΕ είναι:Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου, Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.

Επίσης απόφαση στήριξης της πρωτοβουλίας των σωματείων πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι (4): Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου M. Σελέκος και ο αντιδήμαρχος X. Μόσχος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε η ταμίας του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Χρυσούλα Τασολάμπρου που τόνισε ότι όλοι οι μαζί οι εργοδότες, οι μεγαλοϊδιοκτήτες, οι καπιταλιστές, με την στήριξη του Κράτους, των κυβερνήσεων, πέφτουν επάνω μας, για να δουλέψουμε για ένα κομμάτι ψωμί ή μας πετάνε στο δρόμο σαν σκουπίδια.

Η πρόεδρος του σωματείου Υγειονομικών υπαλλήλων Μαγνησίας Σμαράγδα Λιάτσικου στην ομιλία της τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε με γενικό ξεσηκωμό, με με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που εγκαθιδρύεται, απέναντι στην εξαθλίωση, την φτώχεια και την μιζέρια που κάποιοι έχουν σχεδιάσει στα παιδιά μας. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η δική μας γενιά να οργανωθεί και να γράψει στην λευκή σελίδα της ιστορίας.»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Θύμιος Πατσαρίσιος σημείωσε ότι η θέση του φοιτητικού κινήματος είναι μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στις αλλαγές που φέρνουν στα εργασιακά, «γιατί εμείς είμαστε οι αυριανοί εργαζόμενοι, που θα έχουμε μισθούς πείνας, χωρίς υγεία, χωρίς κανένα δικαίωμα», όπως τόνισε.

Στην κεντρική ομιλία η Εύη Καρυδάκη τόνισε:Χαιρετίζουμε τα πάνω από 450 εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα που συνυπογράφουν το κάλεσμα και την πρόταση νόμου που καταθέσαμε  στη Βουλή σε όλα τα κόμματα, εκτός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η σημερινή μας συγκέντρωση,  σηματοδοτεί και την αρχή ενός νέου  κύκλου αγώνων. Τα σωματεία μπαίνουμε μπροστά και παρουσιάζουμε, καταθέτουμε το δικό μας σχέδιο, το δικό μας πόρισμα.

Αυτή η μεγάλη πρωτοβουλία που πήραμε οι Ομοσπονδίες που συσπειρωνόμαστε  στο ΠΑΜΕ,   αγκαλιάστηκε από πολλούς περισσότερους  συνδικαλιστές και εκλεγμένες διοικήσεις. που έχουμε ακόμη και διαφορετικές αντιλήψεις.

Γιατί όμως αγκαλιάστηκε;Γιατί η πρόταση αυτή, για τα φλέγοντα ζητήματα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων,.. δίνει αγωνιστική διέξοδο και περιεχόμενο απέναντι στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό.

Η σημερινή μας συγκέντρωση, όπως και σε όλες τις συγκεντρώσεις πού έγιναν  χθες σε όλη την Χώρα,  επιβεβαιώνει την απόφασή μας να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη , με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΕΕ. Προχωράμε μπροστά!

Η σημερινή μας συγκέντρωση δείχνει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα.

Σήμερα, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις:

  • Για να μην υπάρχει εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
  • Για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, της υποχρεωτικότητας τους και της κατάργησης του αίσχους των ατομικών συμβάσεων και τις Ενώσεις Προσώπων.
  • Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε.
  • Για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Ο αγώνας που ξεκινάμε για ΣΣΕ μπορεί και πρέπει να τροφοδοτήσει την πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, σε ααράθεση με τη γραμμή της εργοδοσίας και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μπορεί στις σημερινές συνθήκες τα πράγματα να δείχνουν πολύ δύσκολα. Ο αγώνας όμως δεν έχει κριθεί. Η εργατική τάξη, η φτωχολογιά δεν έχει δοκιμάσει ακόμη να αξιοποιήσει την τεράστια που έχει.

Ο προσανατολισμός, η κατεύθυνση, το πλαίσιο πάλης που έχουμε υπογράψει, ανταποκρίνεται σε αυτό που έχουμε ανάγκη και βοηθάει να ανοίξει ουσιαστικός προβληματισμός για το τι πρέπει να γίνει, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να εξασφαλιστούν για να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Η δουλειά που ανοίξαμε για το ζήτημα των ΣΣΕ δεν τελειώνει σήμερα εδώ.

Συνεχίζεται μέσα στους χώρους δουλειάς και στην οργάνωση της πάλης για να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς, ασφάλισης, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, για αυξήσεις και για Συλλογικές Συμβάσεις.

Ενιαία σε κάθε κλάδο, για να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, η κοινή δράση και συμμαχία όλων όσοι υποφέρουμε από τα μονοπώλια,…,,

των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. α δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην , για να επιβάλουμε τις δικές μας “κόκκινες γραμμές” με βάση τα συμφέροντά μας…..

Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε με γενική απεργία και κλιμάκωση στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουμε.

Από τώρα ριχνόμαστε με ορμή στην προετοιμασία της απεργιακής απάντησης της εργατικής τάξης.

ΟΙ δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο στη ΓΣΣΕ προτείναμε απεργία, το πρώτο 15ήμερο του οέμβρη και επιμένουμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία που  συνυπογράφουν την πρόταση νόμου και κάνουμε την αρχή νέων ελπιδοφόρων αγώνων, να αποφασίσουν και να προετοιμάσουν με όλους τους τρόπους γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί να ετοιμάζουν τη σφαγή μας και εμείς να είμαστε παρατηρητές.

Καταθέτουμε και τις δικές μας δυνάμεις στο μεγάλο ποτάμι των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, στον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την κάλυψη των απωλειών.

Καταθέτουμε εδώ σήμερα την απόφασή μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να βγάλουμε από το μυαλό των συναδέλφων μας την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που πλασάρουν έντεχνα κυβέρνηση και αστικά επιτελεία.

Καταθέτουμε εδώ την πεποίθησή μας,  ότι η μας μπορεί να αλλάξει μόνο αν εμείς οι εργαζόμενοι πιστέψουμε ότι δικαιούμαστε να ζούμε με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Αν εμείς δεν βάλουμε τον πήχη της ζωής μας εκεί που χρειάζεται…, στο ύψος των αναγκών μας,,, κανείς δεν θα τον βάλει, καμιά κυβέρνηση, καμιά εξουσία…

Το δίκιο θα κριθεί στους ς του αγώνα.

Συνεχίζουμε σταθερά και ανυποχώρητα.

 

sse sse1

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση