Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Λύση σε χιλιάδες ασφαλισμένους με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης
Λύση  σε χιλιάδες ασφαλισμένους με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης

Λύση σε χιλιάδες ασφαλισμένους με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης

Λύση  σε χιλιάδες ασφαλισμένους αναμένεται να δώσει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, με την οποία θα απαλλαγούν από τις οφειλές που έχουν κυρίως προς το πρώην ΤΕΒΕ οι διαφόρων κατηγοριών,  οι οποίοι εκτός από τις που πλήρωναν στο δικό τους , για παράδειγμα δημοσιογράφοι ή αγρότες, πλήρωναν ή χρεώνονταν με δεκάδες χιλιάδες ως βεβαιωμένες οφειλές από τον πρώην (ΤΕΒΕ).

 

Συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην βουλή γενική ρύθμιση η οποία θα δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια χιλιάδες ασφαλισμένους τους οποίους «κυνηγούσε» επί χρόνια ο πρώην .

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας το πρωί στην της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά: «Προωθούμε τώρα νομοθετική διάταξη την οποία θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες για να απαλλαγούν από οφειλές εκείνοι που ήταν διπλά χρεωμένοι διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την περίπτωση της εισφοράς τους».

Μάλιστα  απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» στην οποία ήταν προσκεκλημένος ανέφερε επί λέξη: «Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι οι πολλοί δημοσιογράφοι, εσείς δεν το λέτε έντονα» και τόνισε πως «το είπα και στην βουλή , δεν είδα ούτε τις εφημερίδες των δημοσιογράφων να γράφουν για το πρόβλημα των δημοσιογράφων που κυνηγιούνται από το σύστημα με χρέη εκατό και εκατόν πενήντα και διακόσιες χιλιάδες , επειδή δεν κατέβαλαν ταυτόχρονα και στον ΟΑΕΕ που τους χρέωνε το συγκεκριμένο και πολλές φορές αγνοούσαν αυτή την οφειλή. Πάμε τώρα να σώσουμε αυτό τον κόσμο. Θα το κάνουμε τώρα και αυτό δείχνει την καλή πορεία της χώρας που αποκτά πεδίο ελευθερίας να λύνει τέτοια προβλήματα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση