Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης, λόγω καύσωνα
Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης, λόγω καύσωνα

Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης, λόγω καύσωνα

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης, λόγω των προβλεπόμενων να επικρατήσουν υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την της υγείας και της ς των εργαζομένων, υπενθυμίζεται το πλαίσιο οδηγιών για την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει προληπτικά να λαμβάνονται από τους εργοδότες, σε συνδυασμό με τα κατά περίπτωση μέτρα ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες, τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της ς και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και τη δι τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών μέτρων από την .

Συγκεκριμένα:

• Τεχνικά μέτρα για την προφύλαξη των υπαίθριων εργασιών και για τον περιορισμό της επιβάρυνσης από συγκεκριμένες παραγωγικές εργασίες.
• Διαλείμματα, εναλλαγή εργαζομένων, μετάθεση ωραρίου ορισμένων εργασιών ή και συντόμευσή του.
• Προφύλαξη των εργαζομένων με ιδιαίτερη ευαισθησία στην έκθεση σε υψηλές θερμοες και παροχή πρώτων βοηθειών.
• Εγκατάσταση κλιματιστικών σε όποιους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχουν και επιβάλλεται να υπάρχουν.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

• Εργαζόμενοι που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (π.χ. όσοι αντιμετωπίζουν καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα) και εργάζονται σε χώρους μη κλιματιζόμε με μεγάλη και βαρύ αντικείμενο εργασίας, να λαμβάνεται η επιδεικνυόμενη μέριμνα, όσο διαρκεί ο καύσωνας.
• Να γίνονται τακτικά διαλείμματα σε χώρους κλιματιζόμε.
• Να διακόπτονται τις μεσημεριανές ώρες οι εργασίες σε ανοικτούς χώρους, εκτεθειμένους στον ήλιο.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος από τις επιχειρήσεις (που σημειωτέον είναι υποχρεωτική και αμείβεται κανονικά), ελέγχεται από την , για το διάστημα της επικράτησης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση