Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Λεκτική επίθεση ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ σε δημοσιογράφο

Λεκτική επίθεση ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ σε δημοσιογράφο

Η Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει την πρωτοφανή ενέργεια του γραμματέα της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βογιατζή, ο οποίος σε μια προκλητική παρέμβασή του το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκπομπή της TRT Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα, επιτέθηκε λεκτικά σε μέλος της Ένωσης, επειδή το ρεπορτάζ δεν ήταν της αρεσκείας του.

Ο κ. Βογιατζής προφανώς βάζοντας το κομματικό καθήκον πάνω από κάθε άλλη αξία, επιχείρησε να αμφισβητήσει το ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπράκη που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό TRT, για την του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα στην πόλη του .

Μάλιστα για να το κάνει αυτό και προφανώς αφού είχε χάσει την ψυχραιμία του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς περί επαγγελματικής ανεπάρκειας του συναδέλφου, όταν αυτός περιέγραψε με απόλυτη το ρεπορτάζ.

Αν το γεγονός πως ο κ. Ρήγας μίλησε σε μια κατά γενική ομολογία υποτονική σε όγκο συγκέντρωση στο Βόλο, στην οποία υπήρξαν και ομάδες προσώπων που διαμαρτύρονταν, κάτι που περιέγραψε με και άψογη επαγγελματική επάρκεια ο συνάδελφος μας, δεν άρεσε στον κ. Βογιατζή είναι πρόβλημά του.

Οφείλει ωστόσο να γνωρίζει πως οι δημοσιογράφοι οφείλουν να τηρούν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και την επαγγελματική τους συνείδηση και να μεταδίδουν με ακρίβεια τα γεγονότα.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έκανε ο συνάδελφος Γ. Λαμπράκης, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων του , που στο σύνολο τους έδωσαν την ίδια εικόνα με τα ρεπορτάζ τους για την ομιλία του κ. Ρήγα.

Λέμε στον κ. Βογιατζή πως ο συνάδελφός μας κρίνεται καθημερινά για την επαγγελματική του επάρκεια από τα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζεται, καθώς επίσης και από τους πολίτες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας που τον παρακολουθούν, εδώ κα χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ακριβής περιγραφή της πραγματικότητας, πολλές φορές δεν είναι σε όλους αρεστή και ιδιαίτερα σε όσους ασκούν οποιασδήποτε μορφή εξουσίας όπως ο κ. Βογιατζής. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ως διοίκηση της Ένωσης Συντακτών καλούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους δημοσιογράφους να επιτελούν το λειτούργημα τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στην οποία απολογούμαστε και την οποία υπηρετούμε.

Οι δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται κατ' ελάχιστο να γίνονται αρεστοί στους διάφορους κυρίους Βογιατζήδες, οι οποίοι θέλουν να χαλιναγωγήσουν την ενημέρωση των πολιτών και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα.

Η αλήθεια και η αντικειμενική πληροφόρηση είναι υπέρτατες αξίες και τα μέλη μας πρέπει και οφείλουν να τις υπηρετούν πιστά, όπως έκανε στην προκειμένη περίπτωση ο συνάδελφός μας.

Ο συντονιστής της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας που καταφέρεται κατά του προσώπου μου και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ο δημοσιογράφος Γ. Λαμπράκης παραδέχτηκε την επαγγελματική του ανεπάρκεια.

Όμως και η μακροσκελής ανακοίνωση της Ένωσης κανένα επιχείρημα δεν παραθέτει σχετικά με όσα στην τηλεφωνική μου παρέμβαση στο ΤRΤ υποστήριξα.

Το προφανές ερώτημα είναι αν η γνωρίζει το περιεχόμενο της συζήτησης στη εκπομπή του ΤRΤ και αν καλύπτει τον «αντικειμενικό» δημοσιογράφο στις ύβρεις που με οργίλο ύφος εξαπέλυσε κατά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος αναρωτιέμαι από πού προκύπτει ότι τα κόμματα δεν θα παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο διότι κάτι τέτοιο θεωρείται επηρεασμού δημοσιογράφου.


Στη Δικαιοσύνη ο δημοσιογράφος

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά στον γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κ. Βογιατζή,ο δημοσιογράφος Γ. Λαμπράκης με αφορμή και τη νέα του γραπτή δήλωση,που θίγεται όπως τονίζει, η επαγγελματική του και προσωπική αξιοπρέπεια, ενώ ζητά να πάρουν θέση και οι βουλευτές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είναι προφανές ότι στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχοποιούν απλώς δημοσιογράφους που τους ενοχλούν με τον λόγο ή την πένα τους, αλλά έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια επαγγελματικού αφανισμού οποιουδήποτε συναδέλφου καταγράφει και μεταδίδει την επικαιρότητα όπως αυτή είναι και όχι όπως τη διδάσκονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα εντατικά μαθήματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Ο κ. Βογιατζής με την τηλεφωνική του παρέμβαση στην ΤRT το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, δεν παρενέβη στην επικαιρότητα (όπως έχει κάθε δικαίωμα), αλλά εξαπέλυσε λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την επαγγελματική μου επάρκεια, κάτι που επαναλαμβάνει και στη σημερινή του δήλωση.

Ο σκοπός του είναι ξεκάθαρος. Σχετικά με αυτό θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη για την προστασία της επαγγελματικής και προσωπικής μου αξιοπρέπειας.

Για όλα τα υπόλοιπα ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και οι πολίτες.

Από τη μια μεριά βρίσκεται ένας επαγγελματίας που απλά κάνει τη δουλειά του και από την άλλη ένα κομματικό στέλεχος που προσπαθεί να φιμώσει την ελευθεροτυπία.

Αλήθεια οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν θέση;”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση