Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Λαϊκό συλλαλητήριο στο Βόλο
Λαϊκό συλλαλητήριο στο Βόλο

Λαϊκό συλλαλητήριο στο Βόλο

Κάλεσμα για  συμμετοχή στο μεθαύριο Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 18.30 μπροστά στο , απηύθυναν τα μέλη της Λέσχης Εργαζομένων και εολαίας Βόλου και της γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.

Όπως ανακοίνωσαν , μετά τη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να γίνει , με κατάληξη το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ή την Ελευθερίας, προορισμός που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Εκ μέρους της Λέσχης Εργαζομένων η Μυρτώ Δραγανίδου είπε πως  έναν χρόνο μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του 2020, επιχειρείται να ξαναβγεί στο δρόμο η μαχητική και αισιόδοξη πλευρά, γέννημα του λαού της πόλη, γέννημα των πιο μεγάλων στιγμών των κινημάτων για τη γη και την ελευθερία, που ορίζει πως σε μία κοινωνία δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο οι πολυεθνικές και τα συμφέροντα τους, αλλά η ίδια η εργαζόμενη πλειοψηφία.

‘Έναν χρόνο μετά, που η πανελλαδικοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, επιλέγουμε να οργανώσουμε πανελλαδική κινητοποίηση στο Βόλο, την πόλη που έχει πληρώσει το πλέον βαρύ τίμημα αυτής της μάχης, την πόλη που έγινε πείραμα επέκτασης της καύσης σκουπιδιών και τελικά την πόλη που σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και αυτή η μάχη ενάντια στον νούμερο ένα πολυεθνικό κολοσσό που στηρίζει την , ανέφερε.

Για τη λαϊκή συνέλευση γειτονιάς του Αγ. Νεκταρίου μίλησε ο  Βασίλης Πέτσης  τονίζοντας ότι φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγάλη που οργανώθηκε πέρυσι τον Ιούνη από το προς το εργοστάσιο  της ΑΓΕΤ , κινητοποίηση που γνώρισε την αγριότητα της αστυνομικής καταστολής με συλλήψεις και τραυματισμούς, με αποκορύφωνα τον βίαιο ξυλοδαρμό και βασανισμό του Βασίλη Μάγγου, που έφυγε από τη ζωή ένα μήνα μετά από πνευμονικό οίδημα.

Για την κινητοποίηση που οργανώνεται είπε ότι δεν είναι ακόμα μια πορεία ς, αλλά εμπεριέχει την ανάγκη της οργάνωσης του μαχόμενου λαού και την ανάπτυξη δράσεων που μπορούν να δώσουν ελπίδα και όραμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Βόλου, αποτελεί «παιδί» της νέα εποχής σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, όπου η άρχουσα τάξη διεξάγει γενικευμένο πόλεμο εναντίον της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων, ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η συγκρότησή του αποτελεί ένα φραγμό στην κρατική τρομοκρατία και η εμβέλειά του ξεπερνά τα όρια των συλλογικοτήτων και τον αγωνιστών που τον απαρτίζουν με τις δυνατότητες που έχει καθεμιά ξεχωριστά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση