Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας
Με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας

Με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας

Με το συνντήθηκε ντιπροσωπεία της ΛΑΕ ς με επικεφαλής το μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ Κώστα Δελημήτρο, στο πλαίσιο των επαφών της με κοινωνικούς φορείς και ομάδες που πλήττονται βάναυσα από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου πρωτοστατεί στο συντονισμό και την κινητοποίηση των επιστημονικών φορέων κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και βρίσκεται στο συντονιστικό των 17 φορέων που κινητοποιούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Ο Δ.Σ.Βόλου καλεί σε κοινή δράση τους επιστημονικούς φορείς, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους, τους αγρότες, το σύνολο της ελληνικής ς, προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο – οδοστρωτήρας της κοινωνικής ασφάλισης που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών.

Στη συνάντηση αναδείχτηκε σαν κομβικό ζήτημα αυτό της μεγάλης ς των ασφαλιστικών εισφορών που σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα βαριά φορολογία, την μεγάλη ανεργία και το τέλος επιτηδεύματος, θα οδηγήσει σε αφανισμό τον κλάδο.

Διαπιστώθηκε πως η λύση για τη στήριξη και αναβάθμιση των συντάξεων, δεν βρίσκεται σε νέες μειώσεις των συντάξεων και σε νέες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών που προωθεί η κυβέρνηση κατ εντολή των δανειστών, αλλά στην αποκατάσταση και την των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης,με: την κατάργηση των μνημονίων, το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής, την αύξηση των μισθών και την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, την αξιοποίηση με ασφάλεια της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων (όσης απόμεινε) και την βαθιά διαγραφή του δημόσιου χρέους της χς ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητοι πόροι για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, των κοινωνικών πολιτικών και της ανάπτυξης.

Τονίστηκε ιδιαίτερα πως μπροστά στη κατάσταση που διαμορφώνεται και απειλεί το και το μέλλον ολόκληρης της ελληνικής ς, απαιτείται η συνένωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κοινωνικών δυνάμεων και ο συντονισμός της δράσης τους, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο οι επόμενες γενιές να διαχειρίζονται ερείπια στις ζωές τους.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ από την πλευρά της τόνισε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχυθούν οι αγώνες τόσο των δικηγόρων όσο και των υπόλοιπων επιστημονικών και άλλων κοινωνικών κλάδων, να αποκτήσουν την απαραίτητη δυναμική και να οραματική προοπτική και να φτάσουν σε μια νίκη που τόσο έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, μετά από χρόνια οπισθοδρόμησης και απωλειών εισοδήματος, δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας.

Ο δρόμος του αγώνα συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές σαν μονόδρομος, τόσο για την επιβίωση του δικηγορικού κλάδου, όσο και για να σταθεί και πάλι η κοινωνία όρθια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση