Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κουπόνια και δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες
Κουπόνια και δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Κουπόνια και δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι στόχος για το 2020 του προέδρου Δημήτρη Μουλιάτου και του νέου διοικητικού συμβουλίου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας σημειώνεται ότι σε συν με την περιφέρεια Αττικής πρόκειται να βελτιωθεί η διαδικασία διάθεσης κουπονιών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συνολικού ύψους 2 εκατ. , ετησίως, παράλληλα με την διάθεση προϊόντων από τις κοινωνικές δομές των δήμων και από τα λαϊκών αγορών.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η απορρόφηση κονδυλίων από το έχει σκοπό να συμβάλει στην ολοκληρωτική αλλαγή της ς των λαϊκών αγορών με νέους πάγκους για τη διάθεση των προϊόντων και με νέα επαγγελματικά για τη μεταφορά των ειδών.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η ριζική αναβάθμιση των λαϊκών αγορών με ενίσχυση της ασφάλειάς τους μέσω υπηρεσιών τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες πωλητές και παραγωγούς.

Οι ποιοτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ακόμη την ενίσχυση των ελέγχων, τις διαγραμμίσεις των οδών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, την τοποθέτηση προειδοποιητικών και ενδεικτικών πινακίδων και τις νέες χημικές τουαλέτες.

Σε ό,τι αφορά στις θεσμικές που εκτιμά ο κλάδος ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, μεταξύ άλλων, αυτές αφορούν στη μεταβίβαση των αδειών, στο ασφαλιστικό και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων υπαίθριων αγορών.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση