Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κοινή ερώτηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας για  την καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών
Κοινή ερώτηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας για  την καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών

Κοινή ερώτηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας για  την καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών

 

Ερώτηση κατέθεσαν από κοινού οι ΣΥ.ΡΙΖ.Α ς Αλ. και Κ. Παπανάτσιου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Έφης Αχτσιόγλου, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στη Βουλή με εκπροσώπους του Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ ς.

Oι ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας και η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προχώρησαν σε κατάθεση ς στη Βουλή, προκειμένου να αναδειχθεί και να επιλυθεί το ζήτημα των λαθών και παραλείψεων που έχουν εντοπιστεί στη καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων και ΕΤ Τσιμεντοβιομηχανιών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές, στην καταβολή των εν λόγω συντάξεων εντοπίζονται τα εξής προβλήματα:

  1. Παρότι ο νόμος ορίζει ότι οι καταβάλλοντες επί πλέον ασφάλιστρο τουλάχιστον 20% πριμοδοτούνται με 0,075% για κάθε ημέρα καταβολής του αυξημένου ασφάλιστρου, αυτό δεν έγινε στη δική τους περίπτωση, για τον υπολογισμό του ποσού ανταποδοτικότητας.

  2. Ενώ στις νέες συντάξεις για τον προσδιορισμό του συντάξιμου μισθού υπολογίζονται δώρα, στον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων φαίνεται ότι αυτά δεν προσμετρώνται από τις .

  3. Στον επαναπροσδιορισμό της σύνταξης των παλαιών συνταξιούχων, ελήφθη εντελώς αυθαίρετα ως βάση ο συντάξιμος μισθός του 2008 (κλάση 28), χωρίς να ενσωματωθούν οι του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο Ν. 4387/2016 προβλέπει σαφώς τον τρόπο υπολογισμού και επανυπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, μην αφήνοντας περιθώριο παρερμηνείας, επομένως σύμφωνα με τους Βουλευτές, οι στρεβλώσεις αυτές, θίγουν αδικαιολόγητα τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Για το λόγο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να απαντήσει πώς και γιατί οι επανυπολογισθείσες συντάξεις παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις νέες, πού οφείλεται η εσφαλμένη εφαρμογή του ν. 4387/2016 κατά τον τρόπο επανυπολογισμού και πώς προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να διορθωθούν λάθη, παραλείψεις ή ατέλειες που προέκυψαν κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση