Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κοινή ερώτηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας για  την καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών
Κοινή ερώτηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας για  την καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών

Κοινή ερώτηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας για  την καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων τσιμεντοβιομηχανιών

 

Ερώτηση κατέθεσαν από κοινού οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος και Κ. Παπανάτσιου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Έφης Αχτσιόγλου, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στη Βουλή με εκπροσώπους του Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ Μαγνησίας.

Oι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας και η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προχώρησαν σε κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, προκειμένου να αναδειχθεί και να επιλυθεί το ζήτημα των λαθών και παραλείψεων που έχουν εντοπιστεί στη καταβολή συντάξεων των συνταξιούχων και ΕΤΕΑΠ Τσιμεντοβιομηχανιών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές, στην καταβολή των εν λόγω συντάξεων εντοπίζονται τα εξής προβλήματα:

  1. Παρότι ο νόμος ορίζει ότι οι καταβάλλοντες επί πλέον ασφάλιστρο τουλάχιστον 20% πριμοδοτούνται με 0,075% για κάθε ημέρα καταβολής του αυξημένου ασφάλιστρου, αυτό δεν έγινε στη δική τους περίπτωση, για τον υπολογισμό του ποσού ανταποδοτικότητας.

  2. Ενώ στις νέες συντάξεις για τον προσδιορισμό του συντάξιμου μισθού υπολογίζονται δώρα, στον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων φαίνεται ότι αυτά δεν προσμετρώνται από τις υπηρεσίες.

  3. Στον επαναπροσδιορισμό της σύνταξης των παλαιών συνταξιούχων, ελήφθη εντελώς ως βάση ο συντάξιμος μισθός του 2008 (κλάση 28), χωρίς να ενσωματωθούν οι του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο Ν. 4387/ προβλέπει σαφώς τον τρόπο υπολογισμού και επανυπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, μην αφήνοντας περιθώριο παρερμηνείας, επομένως σύμφωνα με τους Βουλευτές, οι στρεβλώσεις αυτές, θίγουν αδικαιολόγητα τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Για το λόγο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να απαντήσει πώς και γιατί οι επανυπολογισθείσες συντάξεις παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις νέες, πού οφείλεται η εσφαλμένη εφαρμογή του ν. 4387/ κατά τον τρόπο επανυπολογισμού και πώς προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να διορθωθούν λάθη, παραλείψεις ή ατέλειες που προέκυψαν κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση