Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κλιμάκιο της ΛA.E. Μαγνησίας και του META επισκέφτηκε τους απεργούς της ΒΙΣ
Κλιμάκιο της ΛA.E. Μαγνησίας και του META επισκέφτηκε τους απεργούς  της ΒΙΣ

Κλιμάκιο της ΛA.E. Μαγνησίας και του META επισκέφτηκε τους απεργούς της ΒΙΣ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας και του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, επισκέφτηκε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου τους απεργούς εργαζόμενους της ΒΙΣ.

Εκφράστηκε η ολόπλευρη και με κάθε πρόσφορο τρόπο συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας στον δίκαιο αγώνα ζωής και επιβίωσης που δίνουν οι εργάτες του εργοστασίου μετά την απόλυση 31 συναδέλφων τους και τις προγραμματισμένες 8 επιπλέον απολύσεις κάθε μήνα για το άμεσο μέλλον.

Διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στη αλλά και σε άλλα εργοστάσια, βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο στην ίδια τους τη ζωή τις βάρβαρες συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε και οι οποίες σαρώνουν όχι μονάχα εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Τονίστηκε από όλους η σπουδαιότητα του αγώνα και της συλλογικής, οργανωμένης αντίδρασης απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας που (ενισχυμένη και από τις νεομνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης και το ισχύον νομικό πλαίσιο) δε διστάζει να πετά εργαζόμενους στο δρόμο στέλνοντας τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την απόγνωση, προκειμένου ν’ αβγαταίνει τα κέρδη της.

Ο και η αντίσταση ολόκληρης της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο μαύρο παρόν και που μας ετοιμάζουν οι τοκογλύφοι καπιταλιστές και το ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό (παλιό και νέο), είναι ο μοναδικός που μπορεί να βάλει ανάχωμα σ’ αυτές τις εγκληματικές πολιτικές απέναντι στην πατρίδα μας και τους ανθρώπους της.

Στην κατεύθυνση αυτή της οργάνωσης, της ενίσχυσης και της ανάπτυξης αυτού του παλλαϊκού δημοκρατικού πατριωτικού Μετώπου για την Αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία και την προκοπή της πατρίδας μας και του λαού της, η ΛΑΕ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου και θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση για τη ΒΙΣ. Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί σε συμπαράσταση στους απεργούς τα εργατικά σωματεία και ολόκληρη την κοινωνία της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση