Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας
Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

Τι προβλέπει η απόφαση

Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Πώς ενισχύονται ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις

Ενίσχυση 800 ευρώ, αναστολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και διευκολύνσεις στο ενοίκιο, περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για αυτοαπασχολουμένους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε ό,τι μάλιστα αφορά ειδικά την ενίσχυση, οι δικαιούχοι αυτής, βάσει των υπολογισμών της κυβέρνησης, ανέρχονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε 500.000, εκ των οποίων μόνο οι 150.000 είναι οι ατομικές επιχειρήσεις.

Το ποιες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και ατομικών επιχειρήσεων θα υπαχθούν στα νέα μέτρα θα αποφασισθεί επίσης με βάση συγκεκριμένους κωδικούς αριθμών δραστηριότητας (τους γνωστούς μας ΚΑΔ), όπως και για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, τα μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και ατομικών επιχειρήσεων, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι τα ακόλουθα:

• Ενίσχυση 800 ευρώ για διάστημα κάλυψης από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου. Η ενίσχυση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, θα χορηγηθεί στις αρχές Απριλίου.

• Παράταση καταβολής του βοηθήματος ανεργίας που λαμβάνουν πρώην αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες για ακόμη δύο μήνες, στην περίπτωση που αυτό λήγει στις 31 Μαρτίου.

• Αναβολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων που ήταν πληρωτέες τον Μάρτιο για τέσσερις μήνες, δηλαδή έως τις 31 Ιουλίου, εάν δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπου καταγράφεται δραστική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται, για παράδειγμα, για καταβολή οφειλών που έχουν βεβαιωθεί από δηλώσεις ΦΠΑ, πληρωτέες Μαρτίου, βεβαιωμένες οφειλές στις ΔΟΥ ή στα ελεγκτικά κέντρα, καθώς και για την καταβολή των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

• Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους μηνός Φεβρουαρίου τρεις μήνες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

• Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου για 3 μήνες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις στην περίπτωση που απασχολούν μισθωτούς.

• Στην περίπτωση που η επιχειρηματική τους δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που έχουν διακοπεί υποχρεωτικά, κατόπιν δηλαδή κυβερνητικής εντολής, και την ασκούσαν σε μισθωμένο επαγγελματικό ακίνητο, θα καταβάλουν το 60% του ενοικίου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Και στην περίπτωση των παραπάνω κατηγοριών επιχειρηματικής δραστηριότητας, απαραίτητες προϋποθέσεις για να τύχουν της οποιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης ή ευνοϊκής ρύθμισης για ασφαλιστικές εισφορές, φορολογικές υποχρεώσεις και διευκολύνσεις στην καταβολή των ενοικίων είναι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας εάν δεν ανεστάλη η λειτουργία τους και να μην έχουν προχωρήσει σε απολύσεις στις περιπτώσεις εκείνες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους κατόπιν κυβερνητικής εντολής.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση