Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για προσλήψεις στο Δήμο Βόλου
Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για προσλήψεις στο Δήμο Βόλου

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για προσλήψεις στο Δήμο Βόλου

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών κι Διοικητικής Ανσυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στο Δήμο Βόλου για επιλογή υμετέρων κατέθεσαν οι βουλευτές Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης.

Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση αναφέρεται: “Η Βόλου με δήμαρχο τον κ. Μπέο και οι εποπτεύουσες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου, με σχετικές αποφάσεις τους προκήρυξαν διαγωνισμό πρόσληψης νέων καθαριστριών–τών με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Στα κριτήρια του διαγωνισμού η και οι σχολικές επιτροπές με αποφάσεις τους (78/3-12- 2015 και 140/23-10-2015) εισήγαγαν κανόνες μακριά και πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο που σήμερα υφίσταται, ως σύστημα προσλήψεων. Για παράδειγμα ως όρος πρόσληψης εισήχθη η ταυτότητα του «Έλληνα πολίτη» και της «ελληνικής υπηκοότητας», η «φυσική καταλληλόλητα» καθώς και «η προσωπική »! Είναι προφανές ότι τέτοιοι όροι στην της πρόσληψης σχολικών καθαριστριών–τών όχι μόνο αντίκεινται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο () αλλά προφανέστατα εισήγαγαν λάθρα κριτήρια για επιλογή υμετέρων και μη «ενοχλητικών» εργαζομένων, κριτήρια προπαντός ρατσιστικά και εκφασισμού που η δημοτική αρχή, απ΄ ότι φαίνεται, επιδιώκει να καλλιεργεί μέσα στην κοινωνία και τους εργαζόμε στο Βόλο.

Και ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω η Ελεγκτική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας όχι μόνο δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα για την ακύρωση τους ως όφειλε (σύμφωνα και με το άρθρο225 και 226 του ν. 3852) αλλά και προκλητικά απορρίπτει επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους και γραφειοκρατικά τεχνάσματα, την προσφυγή ακυρότητας αυτών των απαράδεκτων αποφάσεων που κατέθεσαν οι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο όπως επίσης και το Σωματείο Καθαριστριών -τών Ν. ς, με σχετικό υπόμνημα που απέστειλε (2/11/2015, και Αρ. Πρωτ. 3168/199/886) στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δια του Προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικού & Οικονομικού.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το Σωματείο Καθαριστριών/ων και οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βόλου είχαν ζητήσει έγκαιρα τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Βόλου, η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, αφού στη βάση των γεγονότων γνώριζε και απ' ότι συνάγεται επέτρεψε με την στάση της στην δημοτική αρχή να αυθαιρετεί.

Ερωτώνται οι υπουργοί:

• Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να σταματήσουν αυτού του είδους οι αυθαιρεσίες στο Δήμο Βόλου

• Σε τι ενέργειες θα προβεί ο Υπουργός Εσωτερικών, ως προς τις ευθύνες και τη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας όπως προκύπτει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση