Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας
Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Για διγλωσσία και καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων στους συνταξιούχους, κατηγορεί την η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, σχετικά με τις περικοπές που προκύπτουν από το νόμο Κατρούγκαλου. Υποστηρίζουν ότι με αλχημείες εξαφανίζουν έναν μήνα από τη σύνταξη όσων αποχωρούν τώρα από την εργασία και προαναγγέλλουν δυναμικές για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην τους αναφέρουν ότι: “Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας σε βάρος μας, διάφορα κυβερνητικά στελέχη, να δίνουν θεατρικές παραστάσεις, να παίζουν με τον πόνο των συνταξιούχων αφήνοντας να εννοηθεί ότι από τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι δε θα εφαρμοστεί ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και τελικά δε θα έχουμε μειώσεις των συντάξεων, μάλιστα η υπουργός εργασίας σε στην τηλεόραση του δήλωσε ότι θα έχουμε και αυξήσεις σε περίπου 500.000 συνταξιoύχους.

Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για την δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει τον νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας τον μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση