Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας
Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Για διγλωσσία και ψεύτικων ελπίδων στους συνταξιούχους, κατηγορεί την κυβέρνηση η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ς, σχετικά με τις περικοπές που προκύπτουν από το νόμο Κατρούγκαλου. Υποστηρίζουν ότι με αλχημείες εξαφανίζουν έναν μήνα από τη σύνταξη όσων αποχωρούν τώρα από την και προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι: “Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα άθλιο ελπίδας σε βάρος μας, διάφορα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές να δίνουν θεατρικές παραστάσεις, να παίζουν με τον πόνο των συνταξιούχων αφήνοντας να εννοηθεί ότι από τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι δε θα εφαρμοστεί ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και τελικά δε θα έχουμε μειώσεις των συντάξεων, μάλιστα η ς σε στην του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι θα έχουμε και αυξήσεις σε περίπου 500.000 συνταξιoύχους.

Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για την δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει τον νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμε τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την Ε.Ε.

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την της, συνεχίζοντας τον μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση