Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο στον Καναδά
Κέρδισε τις εντυπώσεις η  Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο στον Καναδά

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο στον Καναδά

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργάνωσε η FSAC – Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Καναδά με τον -IFTA τον Παγκόσμιο Οργανισμό Λειτουργών Γραφείων Κηδειών από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ανακηρύχθηκε μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Λειτουργών Γραφείων Κηδειών – IFTA. Στο συνέδριο εκ μέρους της Ένωσης Λειτουργών παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Νίκος Αγγελέτος, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Παναγιώτου και ο Αντιπρόεδρος Θωμάς Κωνσταντέλος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε διοικητικός κι οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης Διοίκησης του Παγκόσμιου Οργανισμού. Ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης και νέου Προέδρου. Νέος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού είναι η κ. Teresa Saavedra από τη Βολιβία, ένα ενεργό και δραστήριο στέλεχος. Τα μέλη του FIAT – IFTA καλωσόρισαν την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες κι απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως οι αλυσίδες γραφείων κηδειών, θέμα που έθεσε η Γαλλία κ.α..

Από πλευράς της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, έγινε παρουσίαση των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα, θέμα το οποίο ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα του Πανεπιστημίου, εξέφρασε την πρόθεσή της, να εντάξει στα μαθήματα του Πανεπιστημίου, την παρουσίαση της Ελλάδας για τα . Εκτός από την Ελλάδα, μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού ανακηρύχθηκαν η Βολιβία, η Σιγκαπούρη, η Σλοβακία, η Νότιος Αφρική και η Σουηδία.

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Σχολή Ταριχευτών του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου, στα κοιμητήρια του Μόντρεαλ και στα Μαυσωλεία. Την τρίτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η τελετή ς – παραλαβής της νέας διοίκησης του FIAT – IFTA και στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των χωρών παρέλασαν και παρατέθηκε δείπνο από τον πρώην Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Marc Poirier.

Πλέον η Ένωση θα απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός FIAT – IFTA, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αγγελέτος θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού στην Ελλάδα. Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, μέλος πλέον του Παγκόσμιου Οργανισμού, έχει τη δυνατότητα σε συνεργασία με όλα τα μέλη της και κάτω από την «ομπρέλα» του Παγκόσμιου Οργανισμού, να προωθήσει σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Ο Νικ. Αγγελέτος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων «…Ως Ελλάδα, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο ιστορικό κομβικό σημείο, όπου, μέσα από την ποικιλία των παραμορφώσεων που δέχθηκε η ελληνική κοινωνία, στο πέρασμα των τελευταίων αιώνων, αρχίζει βαθμηδόν να ανακαλύπτει εκ νέου την διαχρονική ιστορική της ταυτότητα. Δυστυχώς, τέτοιου είδους δι δεν είναι ούτε απλές, ούτε ολοκληρώνονται από την μία ημέρα στην άλλη, ούτε γίνεται αβασάνιστα. Η διαδικασία, στα μάτια ενός ιστορικού με ανθρώπινη την αίσθηση του χρόνου, είναι επίπονη και χρονοβόρα. Η διερεύνηση και ανάδειξη της ταυτότητας του πανανθρώπινου πολιτισμού δεν μπορεί να αποκλείσει τον τρόπο που ο άνθρωπος αντιλαμόταν τον θάνατο και φρόντιζε για τελευταία φορά τον “απωλεσθέντα” δικό του άνθρωπο. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι τις περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν μας τις λαμβάνουμε από τους τάφους. Ως λειτουργοί γραφείων κηδειών ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί στην ουσία ότι είμαστε φορείς μίας τεράστιας ς. Αυτό από μόνο του περιποιεί μεγάλη ευθύνη στο κλάδο μας και στον καθένα από μας ξεχωριστά. Η Ελλάδα, ως διαχρονική ηγέτιδα δύναμη στο πολιτισμό αποτελεί τεράστια πηγή πληροφοριών, μέσα από την οποία μπορούν να αντληθούν ανεξάντλητες πληροφορίες για το παρελθόν, που, ωστόσο, χαρακτηρίζουν και παρέχουν επαρκείς ερμηνείες και για το παρόν μας».

Ο Πρόεδρος «ταξίδεψε» τους ομιλητές και παρευρισκόμενους σε μια χρονική αναδρομή 10.000 ετών, στα της Ελλάδας, ενώ η Ένωση δεσμεύτηκε ότι στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην και συγκεκριμένα στην Σεβίλλη θα διανεμηθεί σχετικό σύγγραμμα το οποίο έχει επιμεληθεί ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλης Νιζάμης.

synedrio fiat ifta30synedrio fiat ifta28

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση