Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καθυστερήσεις στη δικαστική διαδικασία απειλούν τη διάσωση του Μαρινόπουλου
Καθυστερήσεις στη δικαστική διαδικασία απειλούν τη διάσωση του Μαρινόπουλου

Καθυστερήσεις στη δικαστική διαδικασία απειλούν τη διάσωση του Μαρινόπουλου

Περιθώριο ζωής μέχρι τις 30 Ιανουαρίου έχει ο Μαρινόπουλος, καθώς τότε λήγει η τετράμηνη προστασία από τους η οποία χορηγείται αυτομάτως με την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ωστόσο, πλέον είναι αμφίβολο εάν θα υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου έως τότε, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ακόμη δεν έχει οριστεί από το Πολυμελές Αθηνών εισηγητής επί της συγκεκριμένης υπόθεσης. Την ίδια ο Σκλαβενίτης καλείται να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διατηρήσει σε μερική λειτουργία μέρος του δικτύου του , καθώς η λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε συμφωνηθεί με τις τράπεζες είχε προβλεφθεί να καλύπτει τις δαπάνες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου .

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που εμπλέκονται στην υπόθεση, εισηγητής επί της υπόθεσης, αν και ο φάκελος έχει κλείσει από τις 27 Οκτωβρίου , δεν έχει οριστεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα. Χθες νομικοί εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου προκειμένου να λάβουν διευκρινίσεις επί του ζητήματος. Η επίσημη ερμηνεία είναι ο όγκος εργασίας που έχει να διαχειρισθεί η γραμματεία του Πρωτοδικείου.

Εύλογα ερωτήματα, βεβαίως, προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο δεν έχει οριστεί εισηγητής έως τ, καθώς μάλιστα άλλοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία σχεδόν αυτόματη διαδικασία που γίνεται άμα το κλείσιμο του φακέλου. Ερωτήματα, επίσης, προκαλεί το γεγονός για ποιο λόγο δεν υπήρξε νωρίτερα κινητοποίηση από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

Νομικοί κύκλοι πάντως υποστήριξαν, ότι οι φετινές συνθέσεις του δικαστηρίου που κρίνει υποθέσεις ς ή εξυγίανσης απορρίπτουν την πλειονότητα των υποθέσεων, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για προκατάληψη έναντι των επιχειρήσεων που προσφεύγουν στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Πηγές, πάντως, που εμπλέκονται στην υπόθεση κάνουν λόγο για «τεράστια ζημιά» μετά από αυτή την εξέλιξη, καθώς πλέον είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορούν ο Σκλαβενίτης, οι τράπεζες και μερίδα των προμηθευτών να διατηρούν το δίκτυο του σε «μηχανική υποστήριξη». Αν και περίπου 50 καταστήματα του δικτύου του Μαρινόπουλου διαθέτουν περί τους 3.000 κωδικούς, οι πωλήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Η πλευρά του Σκλαβενίτη, όταν κατατέθηκε η συμφωνία εξυγίανσης, εμφανιζόταν διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία των καταστημάτων και τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο προκειμένου να εκμεταλλευθεί την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση