Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κατάθεση υπομνήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης από ΟΕΒΕΜ και περιπτεριούχους
Κατάθεση υπομνήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης από ΟΕΒΕΜ και περιπτεριούχους

Κατάθεση υπομνήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης από ΟΕΒΕΜ και περιπτεριούχους

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας κατέθεσε από κοινού με την Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 Υπόμνημα Αιτημάτων του κλάδου των περιπτεριούχων Καπνοπωλών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στους βουλευτές Μαγνησίας.

Στην επιστολή αναφέρουν: «Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) στηρίζοντας την Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας, σας αποστέλλει την παρούσα επιστολή – , ενόψει των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος των περιπτεριούχων και παραθέτοντας μια σειρά αιτημάτων με σκοπό την υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου.

Βρισκόμαστε σήμερα, σε ένα σημείο όπου χιλιάδες επιχειρήσεις περιπτεριούχων-καπνοπωλών σε όλη την Ελλάδα, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Οι αλλεπάλληλες μειώσεις ποσοστού κέρδους στα καπνικά, στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, στις εφημερίδες και τα περιοδικά, είχαν ως συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες στις λειτουργικές υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με στατιστική μελέτη περίπου 15.000 επιχειρήσεις, περίπτερα – μαγαζιά στεγασμένα, έκλεισαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την χρέωση αυτών των επιχειρήσεων σε τρίτους, όπως ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, , δήμους και προμηθευτές.

Όσες ζωντανές επιχειρήσεις παρέμειναν , προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουν, αφού προστέθηκε και η κρίση του κορωναϊού όπου πολλές από αυτές, ανέστειλαν τη λειτουργία τους και αναγκάστηκαν να απολύσουν το προσωπικό τους.

Ζητάμε τη στήριξη του κράτους για τις επιχειρήσεις αυτές, γιατί το είναι ένας από τους πυλώνες της ς του κράτους, καθότι αποφέρει έσοδα από την φορολογία του καπνού και του τσιγάρου.

Σας παραθέτουμε τα αιτήματα:
1. Απαλλαγή του φόρου αλληλεγγύης , που είναι βραχνάς για τα μαγαζιά μας
2. Επαναφορά του ποσοστού κέρδους στα καπνικά, όπως ήταν πριν το 2010 8,6% προμήθεια. Να γίνει το ποσοστό 60% για το κράτος και 40% για το δίκτυο (καπνοβιομηχανίες, αροσωπίες, λιανεμπόριο)
3. Ενίσχυση των μικρών ατομικών επιχειρήσεων (περίπτερα, είδη περιπτέρου λιανικής διάθεσης), με κεφάλαιο κίνησης με χαμηλό επιτόκιο
4. Μείωση των κοινόχρηστων χώρων πεζοδρομίων ς έως και 20% και καταβολή σε δόσεις
5. Αύξηση προμήθειας κέρδους στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας , στα εισιτήρια, στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Όπου αυτή τη στιγμή είναι 1% έως 5% στα περιοδικά και τις εφημερίδες
6. Για όσους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια, να υπάρξει οικονομικό κίνητρο, ώστε όσοι μπορούν και θέλουν να τις ανοίξουν ξανά»

Τα παραπάνω αιτήματα αποτελούν βασικές θέσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας, σε μια περίοδο που ο κλάδος έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα και καθημερινά αντιμετωπίζει δυσάρεστα περιστατικά, όπως που δεν έχουν μόνο οικονομικό κόστος αλλά θέτουν και σε κίνδυνο ανθρώπινες .
Η ΟΕΒΕΜ στηρίζει τους περιπτεριούχους-καπνοπώλες και τα αιτήματά τους. Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση