Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Καταγγελία σωματείων του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας
Καταγγελία σωματείων του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας

Καταγγελία σωματείων του ΠΑΜΕ στην εργοδοσία της Χαλυβουργίας

Την εργοδοία της Χαλυβουργίας για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, με στόχο να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων κατήγγειλαν σήμερα ταξικά σωματεία που πρόκεινται στο ΠΑΜΕ, σε που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο .

Όπως είναι γνωστό, οι στη Χαλυβουργία Μάνεση πραγματοποοιύν καθημερινές στάεις εργασίας, αντιδρώντρας στην επιβολή εκ περιτροπής εργαςίας,

Στη τύπου ο νεοεκλεγείς βουλευτής Μαγνηςίας του ΚΚΕ στη Κώστας Στεργίου, είπε πως από χθες το βράδυ δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από την εργοδοσία να προσέλθουν για δουλειά στις 4.00 π.μ. αντί στις 6.00 π.μ. που ξεκινά η βάρδια, για να αποφύγουν την ομάδα περιφρούρησης στην είσοδο του εργοστασίου.

¨Οι εκβιασμοί και η λάσπη θα συνεχίσουν. Σήμερα μπήκαν στο εργοστάσιο μόνο δύο, τρεις εργαζόμενοι αλλά εμείς καλούμε όλους να συνεχίσουν τον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους¨, ανέφερε ο κ. Στεργίου και κάλεσε όλα τα σωματεία της ς να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι μία νίκη σε ένα εργοστάσιο αποτελεί νίκη για όλη την εργατική τάξη.

Ο ίδιος άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία που χθες εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, που την υπογράφουν οι τρεις βουλευτές στο νομό, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοί που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και όλα τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει.

Μάλιστα αναφέρθηκε στις συμβάσεις μηδενικής απασχόλησης με τις οποίες οι εργαζόμενοι θα αμοίβονται μόνο για τις ώρες απασχόλησής τους-στην αλλά και σε άλλα αντεργατικά μέτρα που θα ισχύσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην 3Ε στο Βόλο Λάζαρος Τσελεπής, εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και υπενθύμισε ότι σε πέντε ημέρες κλείνουν πέντε χρόνια κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της 3Ε στη Θεσσαλονίκη που έκλεισε και μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία.

Τέλος είπε ότι πρόσφατα έπεσε στη αντίληψή του όπου προβλέπεται δοκιμαστική απασχόληση για ένα χρόνο και αν ο εργαζόμενος κριθεί ακτάλληλος να απολύεται χωρίς αποζημίωση και πρόσθεσε: ¨Αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη δεν πρόκειται να πετύχουμε να σταματήσουμε την λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων¨.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση